Olaf Koens (RTL) over Chris Aalberts (TPO): Hanina Ajarai (AD) schrijft beter

23-07-2017 19:09

Ingezonden mededeling van Olaf Koens, RTL Nieuws‘ Man in Israël en de omliggende regio.

Chris Aalberts in Israël

Aanleiding is de serie Chris Aalberts in Israël. Ons Chris ging mee met het CIDI op de jaarlijkse journalistenreis en waar anderen na afloop volstaan met één artikel pakt Aalberts het zoals gebruikelijk grondig aan: het is een 15-delige serie geworden met komende dinsdag de laatste aflevering.

Koens was voor vertrek al kritisch op Aalberts’ onderneming. En zondag was de boot aan want Aalberts pareerde Koens’ kritiek: De RTL-verslaggever heeft ietwat boter op zijn hoofd want hij heeft vorig jaar meegewerkt aan de CIDI-reis en zijn cameraman was ooit deelnemer. Maar vooral beschreef Aalberts de krampachtigheid en hypocrisie over deze reis: vrijwel alle gevestigde media hebben deelgenomen aan de jaarlijkse CIDI-trip.

Maar goed, journalisten hebben nu eenmaal moeite met kritiek (ik steek ogenblikkelijk de hand in eigen boezem) maar Chris Aalberts vergelijken met Hanina Ajarai? De AD-columniste kwam afgelopen week in opspraak vanwege een harteloze column over de aanslag op de MH17. Aalberts schrijft voor TPO weinig columns.  Wel hebben we sinds kort de onregelmatig verschijnende Aalberts op zondag.

Heeft die Ajarai überhaupt weleens een boek geschreven?

Wat Aalberts wel al sinds jaar en dag doet (dankzij uw donaties!): series maken. Boekrecensies. Erbij zijn. Vijfentwintig kandidaat-Kamerleden interviewen. De 215-delige(!) serie over zijn avonturen in Brussel. Zijn project De puinhopen van rechts waarin populistische partijen vakkundig werden gefileerd. En dit is dan nog maar een kleine greep uit de 1148 artikelen die Chris Aalberts voor TPO heeft geschreven de afgelopen jaren. Heeft die Ajarai überhaupt weleens een boek geschreven?

Tegen Olaf Koens zeg ik het volgende: Ik ken Chris Aalberts. Chris Aalberts is een vriend van mij. Hanina Ajarai is geen Chris Aalberts.

(Chris is nu met reces. Wanneer hij terugkomt begint hij een nieuw project: de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. We rekenen op uw steun!)
Lees alle reviews over Brusselse logica