TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Bonusquote: overzichtelijk Turken duiden met het AD, die gezellige gezinscourant

Het zijn net mensen, die Turken

Tags: ,

 

“Kuilen graven op het strand, zoals Duitsers, doen Turken niet. Ander typisch toeristengedrag is er wel. ‘Barbecue, altijd en overal, tot op de gekste plekken, zoals naast een snelweg. Hardop zingen. Met een onderbroek in plaats van zwembroek zwemmen’, zegt ondernemer Cor Wildenberg, die met een Turkse is getrouwd. ‘Ze zijn ook dol op zonnebloempitten eten en dan overal de schillen op de grond gooien. In het algemeen laten ze veel afval achter. Niet alle Turken, maar helaas wel te veel.’

Turken zijn groepsmensen. Als ze een stedentrip naar het buitenland maken, is dat vaak met een gezelschap dat ze al kennen. Korpershoek: ‘Ze vinden het fijn om met andere Turken te zijn en Turks te eten, dat is vertrouwd en veilig.'”

 

Kijk, dat is het mooie van Turken: ze zijn allemaal hetzelfde, alle circa 80 miljoen. Zingen hardop, zwemmen in onderbroek, eten zonnebloempitten en laten natuurlijk overal afval achter. Aldus het AD, de gezinskrant.

Zo zijn ze, die Turken. Dragen ze niet ook allemaal een snor en een fez trouwens, AD?

Benieuwd of je van het AD ook ‘moslims’, ‘negers’, ‘joden’ of ‘vrouwen’ mag invullen op de plek van ‘Turken’, qua overzichtelijk generaliseren, maar dat zal dan wel weer niet. Jammer.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.