‘t Gaat lekker met NRC Handelsblad: Peter Vandermeersch kan 3,5 ton bonus bijschrijven

14-07-2017 23:11

Nagekomen bericht op de vrijdagavond van de kuitenbijtertjes van Quote.  Donderdag werd bekend dat het NRC Handelsblad voor de wind gaat. De betaalde verkoop omhoog, site loopt ook lekker, de befaamde webwinkel (wijnen, reizen en ingelijste foto’s) rolt als een wilde. Wat ook helpt is dat ze van dat restaurant af zijn.

Quote’s Henk Willem Smits – zoals altijd goed geïnformeerd – vindt zo’n berichtje natuurlijk lollig, dus dook wat dieper in de boeken.

Volgt nu een saaie alinea

Wat blijkt? Wanneer NRC winst maakt dient het een verplicht ‘cummulatief preferent dividend’ uit te keren. Maar die wordt ingezet als rentebetaling aan de investeerders. De jaarrekening van de moedermaatschappij van NRC, Mediahuis Nederland Holding BV, laat keurig zien dat de winst geen 4,7 miljoen euro bedraagt, maar dat het resultaat over het boekjaar ruim 3,8 miljoen euro is. Nou, mooi. Good for them dead trees, no?

Nu de lollige alinea

We citeren Quote: “Dankzij de goede jaarcijfers kan het bestuur zich ook een prettige beloning veroorloven: in totaal streek het driekoppige bestuur bestaande uit Rien van Breemen, Peter Vandermeersch en Wilbert Schutrups 1,040 miljoen euro beloning op. Bijna 3,5 ton de neus dus, lang niet gek. De hoofdredacteur van Quote en de directeur van onze uitgever Hearst zullen het met minder moeten doen. ”

Die Vlaming is goed bezig!

Lees ook

Quote – En hier (wederom) de echte, niet-opgepompte cijfers van NRC Media