TPOok!

 
Media & TV

Kortpittig vrouwtje stuurt ingezonden brief naar NRC over kortpittige vrouwtjes-discriminatie

Dit is satire, toch? Toch?

Lelystadse duurzaamheidsregisseur Renée Geling- van Ballegooij heeft een brief op poten geschreven naar NRC. NRC Handelsblad heeft namelijk haar kapsel virtueel verkracht door zomaar te spreken over kortpittige kapsels bij middelbare NRC-vrouwtjes.

Al een paar jaar worden wij, middelbare vrouwen, online belachelijk gemaakt. Onze praktische kleding en korte kapsels zijn al een tijdje onderwerp van hilarische filmpjes.

Als het bij de puberhumor van Dumpert en GeenStijl blijft, is het nog relatief onschuldig. Maar dit weekend verscheen de aanduiding ‘kort pittig’ in NRC, in de nieuwe column van Akwasi Ansah (Sterren, 1/7). De mevrouw die hij benaderde was allerminst vriendelijk. Maar om nou de term ‘kort pittig’ te gebruiken in reguliere media gaat mij te ver.

Kort pittig is een beledigende term om oudere vrouwen mee aan te duiden die niet meer meedoen in de ‘hippe’ wereld, tuttig zijn en er belachelijk uitzien, in de ogen van de gebruiker van de term. De term kort pittig zet een hele bevolkingsgroep weg als irrelevant. Was dat nou juist wat we niet willen? Mensen op hun uiterlijk, formaat, kleur, vrouwzijn of handicap discrimineren?

Gewoon niet doen. Wil je zelf respect, begin dan met respect voor anderen op te brengen.

NRC Handelsblad richt weer eens de loop op een minderheid die ze haten en beschimpen, super kwetsend en weinig verbindend allemaal. Peter Vandermeersch (zelf kortpittig met lekker gekke bril) DOE ER WAT AAN!

Naschrift redactie: Wij vermoeden dat Renée Geling van Ballegooij niet echt bestaat, ondanks even googlen op die naam. Want niemand is kortpittig, én duurzaamheidsregisseur, én woonachtig in Lelystad, én ingezondenbriefschrijfster naar NRC Handelsblad. Dus zeg het maar, wie van jullie verzon dit? Mmmh? Nou?

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.