TPOok!

 
Media & TV

Deugend, progressief VPRO Zomergasten kiest Artikel1-lid dat klaagt over ‘joodse lobby’ als gast

Diversiteit moet, immers, en je kunt de Zomergasten-#ophef maar beter gehad hebben

Nee maar wat een vrijzinnige, progressieve, en vooral verbindende keuze weer van de VPRO voor de gast van de derde aflevering van Zomergasten! Janine Abbring gaat Glenn Helberg door zijn fragmenten-selectie heen praten. Wie? Glenn Helberg, een psychiater die lid is van Artikel1 de partij van Sylvana Simons die van de rechter de naam Artikel1 niet meer mag gebruiken.

Eh ja. Maar..wie?

Glenn Helberg kennen we nog van een debat in het Joods Historich Museum, waar hij het volgende presteerde toen VVD-er Dilan Yesilgoz de bedreigingen van Joodse scholen aankaartte:

Yesilgoz: “Joodse kinderen moeten in Nederland anno 2017 beveiligd naar school. Al jaren heeft de joodse gemeenschap met structurele dreiging te maken.”

Hetgeen Helberg countert met een frasering die bijkans uit de Protocollen van de Wijzen van Sion lijkt te komen. Eerst begint hij uiteraard over de slavernij (zucht) en dan komt ie: Israël is niet goed voor de Palestijnen, maar er is sprake van een heel sterke joodse lobby. Die is zo sterk, volgens Helberg, dat het ministerie van Buitenlandse Zaken hem zou hebben bezworen dat daarom Nederland niets onderneemt tegen Israël. We zijn volgens Helberg de periode van voor 1940 aan het herhalen, met al die uitsluiting.

(Vanaf 1 uur, 16 minuut, video hieronder)

Nou. het is geen Abou JahJah, qua Zomergasten-#ophef, maar het antisemitisch-dichtgetikte smaldeel kan zijn hart ophalen bij de derde aflevering Zomergasten dit jaar.

Beeld: beveiliging bij Joodse school Zionistische speelplaats

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.