TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Bonusquote: Bijna ex-NRC-recensent Hans Beerekamp (64) wil nieuwslezeres met hoofddoek

'Theo van Gogh heeft hij mij jarenlang gepest en getreiterd, waar ik vreselijk om moest lachen'

 

Nieuwslezeres met hoofddoek: doen of niet?

‘Dat lijkt mij heel goed voor de identificatie van mensen die zich buitengesloten voelen. Bovendien is het een deel van de identiteit van Nederland.

Televisie is nog steeds een wittemannenbolwerk. De publieke omroep voert nu wel een beleid om meer etnische diversiteit in beeld te krijgen. Dat lukt overigens beter dan diversiteit op het gebied van gender.

In de afgelopen jaren is het misverstand ontstaan dat de Nederlandse identiteit wit is. ik begrijp heel goed dat het zo rammelt en er veel weerstand is, maar het is allemaal onzin. Op een gegeven moment moeten we inzien dat de Nederlandse samenleving pluriform is.

Humberto Tan is heel belangrijk als rolmodel en hij is erg goed geweest voor de ontwikkeling van RTL op het gebied van diversiteit.

Dus ik nam een dubbelinterview af, samen met zijn hoofdrolspeler Thom Hoffman, en eindigde met de zin: ‘De Nederlandse filmwereld is twee nieuwe talenten rijk, namelijk Theo van Gogh en Thom Hoffman.’
Nou, dat had ik niet mogen schrijven. Want er was maar één talent en dat was Theo. Toen heeft hij mij jarenlang op alle mogelijke manieren gepest en getreiterd, waar ik alleen maar vreselijk om moest lachen. In zijn tweede film draafde zelfs een nazi-achtige politie-inspecteur op die Herr Inspektor Hans Beerekamp heette en met Duits accent zei: ‘Ik heb dorst ik heb dorst, ik heb zin in een siliconenborst.'”

 

Hans Beerekamp (64) stopt met zijn televisie- (en media-) recensies in NRC Handelsblad. Daarom wordt hij door de Volkskrant geïnterviewd. Die quotes over Van Gogh vinden wij dan weer extreem grappig. Die andere quotes vinden wij dan weer ontzettend NRC Handelsblad. (Blendle-link.)

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.