YouTube hit ‘Critical Condition’ toont werkelijkheid van maatschappelijk linkse cult

29-06-2017 14:08

Zet je tienerdochters en zonen even op de bank, of het kind in jezelf, want dit is een levensreddende operatie in beeld gebracht. Een jonge Canadese vrouw vertelt over haar ontwaken uit haar politiek linkse leefwereld, die gedomineerd werd door linkse scholen, verbod op omgang met andersdenkenden en onvermogen om over problemen te praten met ouders en vrienden. Het isoleerde haar van ‘minder complexe ideeën over de werkelijkheid’, vertelt ze, haar ‘rechtse vader’ die ze afwees en de mogelijkheid om zich als individu verder te ontwikkelen. Ze studeert nu iets met film dus ze maakt best mooie beelden, zoals hieronder in ‘Have You Taken The Red Pill?’ Maar vertelt ook – helaas met nogal wat ‘eehhh’s‘ en ‘it’s likes‘ – over de overgang van haar mentale gevangenis naar een vrijere plek.

Intuïtief aangetrokken tot andere ideeën

 

“Ik voelde me altijd intuïtief aangetrokken tot andere ideeën, (…) zo was ik nooit echt beledigd door Trump en vind ik Hillary erger en ‘more evil‘. (…) Ik geloofde dat ik dingen wel op eigen kracht moest doen, mijn omgeving zat altijd in de slachtofferrol.”

 

Ze moest wel door het gevoel heen ‘een slecht mens te zijn’ voordat ze het conservatieve gedachtegoed bereikte, dat ‘helemaal niet zo eng bleek te zijn’. Ze pleit nu voor een wereld waarin liberale waarden en conservatieve waarden kunnen samenkomen. Bravo to you.

Het echte keerpunt kwam toen ze professor en -inmiddels activist- Jordan Peterson op straat voor een universiteit uit volle borst zag pleiten voor behoud van  de vrijheid van meningsuiting:

 

“Hoe kon het zijn dat die man dat in mijn land moest verdedigen tegenover die gekke SJW’ers? Hij is een goed mens.”

 

Ze maakte van daaruit een lijstje van de belangrijkste vrije denkers op YouTube. Haar aantal volgers groeit hard.

Best een mooie score

Ze aarzelde nog wel om zich uit te spreken (zoals ze in het filmpje daaronder uitlegt) vanwege het gevoel dat het ‘aan de andere kant’ ook een cult zou zijn, want ‘waarom niet’? Dit is normaal beste ‘Critical Condition’. Dat is onderdeel van de linkse programmering: anderen zijn slecht en vormen ook een groep. Niets is minder waar.

Being red pilled‘ betekent voor haar na een maand zoveel als het zien van:

 

  • het radicale feminisme
  • wettelijke, politieke en ideologische aanval op vrijheid van meningsuiting
  • het linkse masker van compassie
  • de gekte van identity politics
  • de allesoverheersende ‘slachtoffercultuur’

Best een mooie score vind ik. Ik zou zeggen, spread the word, red onze jeugd.