TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Bonusquote: snoeihard heel erg waar in your face islamofobisch realisme in Volkskrant

Ombudsman (V) teruggeroepen van verlof, tsunami van boze ingezonden brieven

Tags:

 

“Een serieuze ziekte bestrijd je niet met pijnstillers. De radicale religieuze en ideologische stromingen van het Midden-Oosten hebben eerst de eigen regio vergiftigd en kapen nu het Europese continent. Een klein land als Nederland heeft alleen al een miljoen inwoners met wortels in dat gebied. Europa slikt wat pijnstillers, neemt zo nu en dan een hoestdrankje, vermindert de vleesconsumptie, blijft van de meelproducten af, maar wordt maar niet echt beter.

De werkelijkheid is dat de voor de moderne mens ridicule vormen van nationalistisch en religieus gedachtengoed tegenwoordig bij de Europese inventaris horen. Het Midden-Oosten komt onze kant op, er vallen steeds meer slachtoffers onder onze moslim- en niet-moslimburgers. En we doen niets aan de kern van het probleem: het gif, de ziekelijke vormen van godsdienstinterpretatie, een 19de-eeuwse vorm van ultranationalisme en diepe haat jegens het Westen, die hebben allemaal hun bron in het Midden-Oosten zelf. Voor de bestrijding van de pest moet Europa als eerste daar de strijd aangaan.”

 

Uuuuh…wait, wut? Een Volkskrant-columnist die de influx van ‘radicale’ vrede en tolerantie in de EU vergelijkt met de pest zoals beschreven door Camus? Wij moesten het ook drie keer lezen maar het staat er echt. Goeiemorgen dan maar, gezellig dagje op de Volkskrant-burelen? Warm zeker daar?

Nou, dat wordt dus adverteerders bellen door Joshua Livestro, Claudia de Breij, Peter R. de rest van de onwelriekende gleuvenbrigade en natuurlijk de complete zaterdagbijlageredactie. Want Als Dat Geen Verkeerde Politici In De Kaart Speelt!!1!!1!

#OPHEF! op Twitter dan maar weer? 3, 2, 1…START!

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.