Doneer aan TPO
 

Bonusquote – Feministen huilen om column Holman, willen het vrije woord afschaffen

'Column voegt niks verdedigbaars aan berichtgeving toe' volgens genderstudies-poppetje

Door: , 17:34, 12 juni 2017

'Column voegt niks verdedigbaars aan berichtgeving toe' volgens genderstudies-poppetje

Oh fopministjes… Ze zijn weer eens aan het stapelfalen bij de zuurgrottigen van TamponJoop Vileine. Zowel journalistiek als literatuur als het vrije woord niet begrijpen en helemaal de moeder rape-culturen, het is van een waarlijk intersectionele fuckuppery waar we om moeten grinniken.

Waarom moet de vrije meningsuiting nu weer kapotgejankt worden dan?

Omdat Theodor Holman natuurlijk.

Altijd weer die misselijke haatpinda met zijn blauwe minderwaardigheidscomplex die zomaar kindermoord en tienerverkrachting komt whitewashen. Vermoedelijk alleen maar voor de snelle kliks voor dat smutblaadje Parool (met de P van Patriarchaat), maar wie Holman een beetje kent, zal ook niet kunnen uitsluiten dat achter die uitermate hartelijke, melancholische, ja soms zelfs wat onzekere façade een ijskoude vrouwenhater schuil gaat.

Holman schreef dus een strofe of wat over de moord op een jonge vrouw. Normaal gesproken gaat dat soort weeë emo-snuff voor wijven viraal, vooral als de LINDA. het oppikt, en schreien roedels huismoeders bittere Facebooktranen bij foto’s van brandende kaarsen enzo. Maar laat het maar aan die schofterige plopper over om de pure nagedachtenis aan het meisje te bezoedelen: Holman koos er bewust voor om te schrijven vanuit het perspectief van de dader.

Ja en daar is dus GODVERDOMME het vrije woord niet voor bedoeld he? Dat dacht voelde ook het inwisselbare Vileine-kipje du jour, en mooi dat zij smoezelige oom Theo zijn ranzige vet gaf. Uiteraard na een berg intersectionele woordkots die zo in de mode is bij jongejuffrouwen van tegenwoordig, maar daar was ie: ‘hier zie, uw vrije meningsuiting af’, om prominent feminist Kabouter Wesley te parafraseren.

Maar daarmee is de discussie niet af: hoofdredacteuren moeten zich gaan afvragen hoe ver de vrijheid van meningsuiting moet worden doorgetrokken als een column niks verdedigbaars aan berichtgeving toevoegt en ontzettend veel kost, nu zelfs de familie van het slachtoffer op een verbale manier het vreselijke geweld met machtsvertoon (podium in grote krant zonder wederhoor) door de strot wordt gedrukt. […] Met het aanhalen van dit voorbeeld hopen wij dat de verantwoordelijkheid genomen wordt door hen die de grenzen van een veilige samenleving moeten bewaken. In uw positie en bij uw krant worden dit soort keuzes gemaakt. We vertrouwen erop dat er bij Het Parool serieus gepraat zal worden met de heer Holman.

U ziet de ironie? Een door niemand ooit serieus genomen dametje dat vroegbejaard komt zemelen over rape culture? Enfin, mooi dat voorleesopa Theodor gewoon zijn bek moet houden van, ja van wie eigenlijk? Van een schoolfrikkig oud meisje, dus. Probleem is wel met dit soort deernes dat ze hun recht om nooit gekwetst worden, inbedden in een zieke ideologie waarin alles kwetsend is (Theodor! Fucking! Holman! Wij kennen nestjes kittens die kwetsender zijn!) en vervolgens aanwenden om serieus ons zo zwaar bevochten vrije woord in te perken.

Niet dat zijzelf zo veel macht hebben per se maar de doordrammer wint, in dit land waarin de dichtgetikte universitaire en Hilversumse elites de dienst uitmaken, hoe hard De Rest Van Nederland ze ook uitlacht.

Dus, wat gaan we daar aan doen? Gewoon, vieze voetbalkantinegrappen blijven maken, altijd even de column van Theodor Holman lezen want die hoofdredacteur Ockhuysen is ook niet te vertrouwen en moet veel kliks zien binnenkomen want anders kan hij zomaar bezwijken onder de DeugDruk. En dan heeft Holman geen baan meer en nouja, we vinden hem lief maar het is toch prettig dat hij wat te doen heeft. (Wij hebben hiermee onze freelance-kansen op een Parool-opdrachtje verspeeld maar who cares, kutkrant anyway.) En vooral, als u ergens een fopminist hoort, leest of ziet: vrolijk uitlachen, naar de dichtsbijzijnde safe space verwijzen en hard maar overtuigend NEE GA WEG schreeuwen als ze met hun scharrige klauwtjes aan Ons! Vrije! Woord! komen.

 
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace