TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Door belastinggeld betaalde NOS-moralist wil TPO kapotmaken, faalt, verwijdert stiekem tweet

Laffe waarheidshater bewijst: bij TPO krijgt u wél gewoon de waarheid te lezen

Tags:

Hee kijk eens aan, daar hebben we de dappere journalisten van onze staatsomroep weer. Aangezien er vele honderden werken op de nieuwsredactie van onze nationale nieuws- en koningshuiszender NOS zullen die ook wel als eerste het harde nieuws brengen en de burger als eerste de harde maar ware feiten serveren, toch?

Nee, niet.

Moraliseren is prioriteit bij de NOS

Waar TPO tot diep in de nacht met één wakkere en één half slapende redacteur het nieuws over de islamitische aanslagen in Londen op de voet volgde, zodat u het als eerste weet, zijn ze bij de NOS met z’n honderden druk bezig met controleren of andere media zich wel voldoende bezighouden met het niet benoemen van de waarheid en met het proberen in te perken van die waarheid zodat u als burger niet op de hoogte bent van het nieuws en u dus ook geen conclusies kunt trekken waardoor we de boel in de samenleving niet meer bij elkaar houden maar die wel koren op de molen zijn van de verkeerde politicus.

Want dat is bij de NOS nog altijd prioriteit nummero uno. Sterker nog, het moraliseren gebeurt gewoon door de redactie techniek:

 

 

 

En voordat hij die tweet verwijderde had hij dus óók nog een slotje op zijn twitteraccount gezet! Een staatsjournalist met slotje op zijn twitteraccount! Want er waren net even iets te veel belastingbetalers die aan NOS-techredacteur Joost Schellevis lieten weten niet gediend te zijn van wéér ziek links moralisme uit de NPO-bierkelders en wéér laffe lasterende haatbagger op conto van de belastingbetalers.

Islamitische aanslag

Beter kun je de mentaliteit van de staatsmoralistiek sinds 1968 trouwens niet samenvatten: de burger moet gewoon luisteren en ophouden met steeds maar weer de conclusie trekken dat de islam verantwoordelijk is voor het opblazen van onschuldige vrouwen en kinderen in het fantastische multiculturele Europa der eeuwige vrede, want het multiculturele Europa is vrede en tolerantie zoals de Sovjetunie een heilstaat was, en wie iets terugzegt krijgt een blok. En moet kapot, desnoods via petities in ‘kwaliteitscouranten’, zogenaamde opinie in zaterdagbijlagen of het opzetten van een val in een VARA-talkshow.

Hoe dan ook: de recente aanslag in Londen was een ISLAMITISCHE AANSLAG (ja, wéér een ISLAMITISCHE AANSLAG) maar de techredacteuren bij de NOS vinden dat een te vervelende waarheid om te horen dus mag u het ook niet horen.

Pravda.nl

En ja, bij TPO (twee man redactie betaald door commercieel geld en donaties van gulle gevers) las u wel gewoon dat het een ISLAMITISCHE AANSLAG was maar bij de NOS (honderden mensen betaald met verplicht af te dragen belastinggeld) niet. Maar gelukkig maken ze bij de NOS ook leuk ander nieuws. Positief nieuws bijvoorbeeld (serieus, is geen Jeugdjournaal, gewoon gemaakt door volwassenen voor volwassenen!). Of leuke Zomercolumns. Of een fijn weetje over gadgets via de techredactie, mits die het niet te druk heeft op Twitter anderen de les te lezen natuurlijk. Moraliseren kost wat, heb je ook wat.

En kijk, zelfs andere NOS’ers, wisten heus al wel dat het om een islamitische aanslag ging (maar alsnog schrijven ze het dan niet op. Echt, geen idee hoe ‘nieuws’ maken daar gaat, maar het zal niemand iets verbazen dat zodra het nieuws iets met ‘islam’ heeft te maken een kulturkammer van GroenLinks en D66 eerst de artikelen moet goedkeuren voordat het online mag op de Pravda.nl (laat staan dat het nieuws mag worden voorgelezen door die NOS-voorleesmoeder in die dagelijks televisiesoap waarin ook altijd een kek binnenlanddingetje met Peer Ulijn zit en een weerbericht van zes minuten dat wordt voorgelezen door een bleke kastnicht in een auberginekleurig pak):

 

 

Stop met moraliseren!

Beste NOS, beste Marcel Gelauff, Jan de Jong, en al die andere managementbureaucraten in dat Hilversumse sick building vastgoed: stop er toch eens mee! Stop met moraliseren! Stop met denken dat jullie als journalist ook maar iemand mogen vertellen wat goed of fout is! Die tijd is écht al lang voorbij. Heel, heel, heel, heel, heel, erg lang voorbij. Ga gewoon nieuws maken. Iets met feiten en informatie.

Er is echt helemaal niemand in Nederland die nog zit te wachten op wapperende vette worstenvingertjes van overbetaalde techredacteurtjes die ze komt vertellen dat jongens het haar niet tot over den ooren dienen te dragen. Hooguit Joris Luyendijk, maargoed, die is dan ook bereid over te gaan tot censuur als dat ervoor zorgt dat het volk niet weet dat de islam aanslagen pleegt ‘de terroristen niet krijgen wat ze willen’, dus die is niet helemaal goed bij zijn hoofd (maar hij wil wel graag open met iedereen in gesprek gaan hoor!).

Nuance

Tot slot: een stukje totaaljournalistiek met nuance en context. Want de moralistische NOS-blaaskaak in kwestie bood uiteindelijk een soort van excuses aan. Niet helemaal natuurlijk, dat gaat zelfingenomen narcisten nou eenmaal nooit lukken want dat doet ze zelfs fysiek pijn, maar wel een soort van. Nouja, nadat hij dus in stilte zijn tweet had gezelfcensureerd en een slotje op zijn Twitter-account had gegooid (een journalist die ervoor zorgt dat niemand hem kan lezen…manmanman…).

 

Rancune-ideologen

U mag nu weer gewoon braaf verder met belasting betalen aan een organisatie van hele en halve leugenaars, moralisten, zedenpredikers, PvdA-leden, koningshuisaangetrouwde lakeien en overige rancune-ideologen. Beter gaat het voorlopig toch niet worden. Maar gelukkig voor u is er ook TPO, Geenstijl, en al die andere dingen die zaterdag wederom door de Volkskrant werden kapotgeschreven. Dingen die steeds populairder worden, steeds meer worden bezocht, steeds succesvoller worden, steeds vaker meer gelijk hebben dan de main stream media en steeds meer invloed krijgen. Terecht en godzijdank.

Dát is in elk geval één ding wat deze moralist van de NOS op Twitter bewijst: bij TPO krijgt u de waarheid. De hele waarheid. Altijd. Zonder dat u ervoor (verplicht) hoeft te betalen. Omdat u gewoon recht heeft op de hele waarheid en niets dan de hele waarheid.

(U kunt nu hier doneren.)

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.