TPOok!

 
avatar
   
Interview

Dominique Weesie: ‘Ze zien eindelijk kans Geenstijl mond te snoeren, gaat ze nooit lukken’

'Hysterische wijven mobiliseren om adverteerders van Geenstijl te bellen is buiten alle proporties'

Geenstijl-oprichter en Powned-baas Dominique Weesie vindt de haat die de afgelopen weken is aangezwengeld tegen Geenstijl.nl “buiten alle proporties”. Volgens Weesie, die in 2003 met Geenstijl.nl begon, “gaat het over veertien jaar opgekropte haat tegen Geenstijl en nu zien ze eindelijk een kans om Geenstijl de mond te snoeren. Maar dat gaat ze absoluut nooit lukken”. Dit zei Weesie in een telefonisch interview tijdens de TPO-podcast-uitzending van dinsdag.

Ondanks dat Weesie geen goed woord over heeft voor “hysterische wijven die andere hysterische wijven mobiliseren om de adverteerders van Geenstijl te bellen” is hij het niet eens met de manier waarop Geenstijl Volkskrant-journaliste Loes Reijmer heeft aangepakt. “In mijn tijd pakten we alleen het medium zelf aan, we speelden niet op de persoon. Een foto plaatsen met de vraag ‘zou u haar doen’, vind ik niet slim.” Ook het beginnen van de politieke partij Geenpeil zegt Weesie zelf nooit te hebben gedaan want “dat is je hand overspelen”.

Monddood maken

Maar dat geeft volgens Weesie niemand het recht om dan maar “te proberen een medium monddood te maken. Ik ben ook blij dat Geenstijl bestaat, als het niet meer bestaat zijn we weer terug in de situatie van voor 2003 waarin iedereen met een onwelgevallige mening niet mocht worden gehoord.”

Weesie zegt zich zorgen te maken over het toenemende geweld tegen onder andere Powned-verslaggevers. “Soms krijgen we van de politie te horen dat we beter weg kunnen gaan omdat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd want demonstraten vinden Powned ‘niet leuk genoeg’. Maar die organiseren dat op de openbare weg, wij gaan daar heen als pers om vragen te stellen, wat vervolgens onmogelijk wordt gemaakt.”

Verbaal en fysiek geweld

Ook zegt Weesie in toenemende mate problemen te hebben met “verbaal en fysiek geweld tegen Powned-verslaggevers. En dat vind ik echt heel erg kwalijk. Kijk bijvoorbeeld naar wat er met Thierry Baudet gebeurt. Die wordt me een partij weggezet! Ik schrik daar gewoon van.”

 

U kunt het hele interview hieronder terugluisteren. De volledige podcastaflevering met Bert Brussen en Roderick Veelo kunt u hier terugluisteren. Vergeet ook vooral niet alle andere afleveringen te luisteren.

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.