Media & TV

‘TPO, site waar vreemdelinghaat acceptabel wordt gemaakt rehabiliteert nazi’s’

09-04-2017 11:52

 

“(TPO.nl) de site, waar men zich bezig houdt met het acceptabel maken van vreemdelingenhaat, is op zijn natuurlijke eindpunt beland: bij de rehabilitatie van de nazi’s.

Brussen’s conclusie? De NSB, die bestond gewoon uit ‘betrokken burgers die zich zorgen maakten’. Het. Staat. Er. Echt.

En als dit onderzoek dan iets bewijst, dan is het dat links gelijk heeft, als het gaat over het fascisme.”

 

Onlangs deed een Westlandse historicus een onderzoek naar NSB’ers in het Westland, voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. De conclusie was een voor moralistisch links nogal pijnlijke: veel NSB’ers in het Westland destijds waren geen sadistische jodenhaters of rechtse dorpsgekken maar juist maatschappelijk betrokken, vaak jonge, burgers die zich zorgen maakten over de maatschappij (en daardoor een verkeerde politieke keuze maakten). Het waren kortom betrokken burgers die zich zorgen maakten maar voor de verkeerde oplossing kozen.

Dat mág natuurlijk niet: NSB = nazi = PVV = fout = vreemdelingenhaat = rechts, dus links = goed. Betrokken en bezorgde burgers kunnen en mogen namelijk uitsluitend links stemmen, want alleen daar begrijpen ze wat betrokken en bezorgd inhoudt, op rechts is iedereen per definitie fout en op zoek naar vernietiging, ofzoiets. Maar als links iets over het fascisme zegt dan heeft links gelijk! (LOL.)

En dus is het de schuld van brenger van de boodschap TPO, die het waagt zomaar verslag te doen van dit wetenschappelijk onderzoek en deze poging tot nuancering in een hopeloos achterhaald hatelijk en rancuneus goed/fout babyboomerwereldbeeld waarin links (communisme en verzet) voor eeuwig ‘GOED’ is en rechts (NSB/PVV/TPO) voor eeuwig ‘fout’. Aldus een totaalgeschifte VARA-publicist.

Je zult mensen toch eens per individu op hun in de praktijk gebrachte daden moeten beoordelen in plaats van op hun algemene politieke voorkeur, mening of gedachten: waar ben je dag nog als linkse moralist? Nog even en je mag PVV’ers niet meer normaal wegzetten als toekomstige kampbewaarders en tweede Hitlers die per definitie gruwelijke daden gaan plegen, hoe moet je je dan nog moreel verheffen?

Het is eigen aan links: als de feiten en de realiteit (‘NSB’ers waren net zulke gewone bezorgde burgers als alle andere bezorgde burgers’) je niet bevallen dan moet je die feiten en de realiteit negeren en overschreeuwen, alsof dat ook maar iets aan de feiten verandert (‘NSB’ers waren jodenhatende sadisten en kampbewaarders, allemaal!’).

Het gedrag van een terminaal zieke die tot aan zijn sterfbed blijft volhouden geen terminale ziekte te hebben. Dát feit is immers te moeilijk om te accepteren.

En u als TPO-lezer bent nu uiteraard óók een vreemdelingenhatende nazi-verheerlijker, duh! Doet u overigens geen moeite een reactie achter te laten op desbetreffende site: zoals het een linkse haatsite betaamt (ze zijn er nog op zoek naar schrijvers die een ‘pure haat'(!) voelen dus laat het constructieve, verbindende en vooral sociale, tolerante maar verschillige en progressieve beest in u gaan!) wordt alles vooraf gemodereerd. Bang als men is voor onwelgevallige meningen die wel eens feitelijk en realistisch zouden kunnen zijn.