Opinie

‘De politiek-correcte berichtgeving over ‘de golf van antisemitisme’ sinds Donald Trump’

09-04-2017 14:26

Begin dit jaar was er opeens veel aandacht voor antisemitische incidenten in de Verenigde Staten. De media suggereerden dat dit een gevolg was van de verkiezing van Donald Trump tot Amerikaanse president. Die verkiezing zou een enorme golf van antisemitisme veroorzaakt hebben, zo wilden de politiek-correcte media u laten geloven. Bijvoorbeeld: “Veel mensen beschouwen de acties als het zoveelste bewijs van het antisemitisme dat na de verkiezing van Donald Trump tot president de kop opstak.” (ANP, 27 februari 2017)

Maar klopt die suggestie? Niet of nauwelijks. Er waren onder president Obama net zo goed circa 8.000 antisemitische incidenten. Ook vernielingen van Joodse begraafplaatsen kwamen in zijn regeringsperiode geregeld voor. Alleen besteedden de media er toen geen aandacht aan.

Maar na de verkiezing van Donald Trump werd het blijkbaar interessant, omdat volgens de politiek-correcte media de daders wel rechtse blanke racisten moesten zijn. Want Donald Trump zou antisemitisme aanmoedigen.

Trumps dochter is Joods geworden

Nu is Donald Trump wel zo´n beetje de laatste die je van antisemitisme kan beschuldigen. Hij heeft als zakenman uit New York veel Joodse zakenrelaties en veel Joodse vrienden. Zijn lievelingsdochter Ivanka is met een orthodox-Joodse man getrouwd en zelf Joods geworden. Het echtpaar heeft daarom om speciale rabbinale toestemming gevraagd om bij de inhuldiging van hun vader te mogen zijn (omdat die op een zaterdag viel, de Joodse sjabbat). Hun drie kinderen, kleinkinderen van Donald Trump, zijn ook Joods. Vandaar dat Donald Trump een koosjere keuken in het Witte Huis heeft laten plaatsen, zodat zijn familie er kan blijven eten.

Verder blijkt een enorme selectiviteit van de politiek-correcte media: antisemitisme uit de periode linkse of islamitische hoek werd niet gemeld. Enkele voorbeelden:

-Op een haar na (46% van de stemmen) koos de Amerikaanse Democratische partij een nieuwe, islamitische partijvoorzitter die zich antisemitisch heeft uitgelaten. Dit ondanks dat prominente Democratische Joden – bijvoorbeeld Harvard-hoogleraar Alan Dershowitz – hun lidmaatschap van de partij dreigden op te zeggen.

– De Palestijnse televisie blijft kinderen opvoeden met Jihad, met jonge kinderen die bijvoorbeeld oproepen “ons bloed is voedsel voor de revolutie” en “de dood is niet belangrijk, Arabieren”.

– De antisemitische aanval in Parijs van een bende moslims op twee Joden, die het ternauwernood overleven.

Labiele bommelder

Maar plotseling is het melden van antisemitische incidenten in de VS gestopt. Zijn die er dan niet meer? Helaas toch wel. Alleen zijn er minder (valse) bommeldingen, aangezien de twee daders daarvan zijn gearresteerd.

Daar heeft u dan weer niet zoveel over gehoord. Want de ene dader was namelijk een extreem-linkse, tot moslim bekeerde Amerikaan. En dus totaal niet de gedoodverfde blanke, extreemrechtse racist die er volgens de voortdurende berichtgeving in de politiek-correcte media ongetwijfeld achter moest zitten. Dan is het blijkbaar niet meer vermeldenswaard.

De andere dader blijkt een geestelijk labiele Israëlische jongen, die al twee jaar lang bommeldingen bij allerlei instellingen en bedrijven deed. De laatste maanden concentreerde hij zich echter op Amerikaans-Joodse organisaties. Waarom? Omdat hij naar eigen zeggen merkte dat die bommeldingen veel meer aandacht van de media kregen!

Zo klopte de bewering van de politiek-correcte media toch, dat er een relatie moest zijn tussen de verkiezing van Donald Trump en de bommeldingen. Maar dat was dus alleen omdat de politiek-correcte media die relatie zelf hadden veroorzaakt.

Een demonstratie van de macht van de linkse media in hun selectie en weergave van de berichtgeving: zowel uw mening wordt erdoor beïnvloed als het gedrag van sommigen.