Opinie

NOS geeft toe: multiculturele Zweedse buitenwijken uitzichtloze puinhoop

09-04-2017 21:16

 

“Door de aanslag laait de discussie over het ruimhartige Zweedse immigratiebeleid weer op. Zweden ontving in 2015 alleen al 163.000 asielzoekers. Maar de integratie daarvan verloopt verre van vlekkeloos. Critici noemen Zweden een mislukte multiculturele samenleving.

Migranten komen vaak terecht in de voorsteden van Stockholm en Malmö, waar de situatie uitzichtloos is.

in de voorsteden veroorzaken drugsbendes met tweede generatie migranten voor veel geweld en overlast.

Veertig jaar geleden verruilde hij [Salam Kurda] Iraaks Koerdistan voor het veilige Zweden. Nu vlucht hij opnieuw. ‘Ik ben hier al 31 jaar ondernemer, maar heb besloten om in juni mijn winkel te sluiten en het gebied te verlaten vanwege de criminaliteit.’

De politie is afwezig, zeggen buurtbewoners. Het korps lijdt aan onderbemanning. Alleen al vorig jaar gooiden zo’n duizend agenten de handdoek in de ring. ‘Maar sommige wijken kunnen we niet alleen in, we gaan dan met z’n vieren.’

Adam Marttinen, justitiewoordvoerder van Zweden Democraten, de Zweedse versie van de PVV zet vraagtekens bij het ruimhartige Zweedse immigratiebeleid. ‘Je kan een warm hart hebben maar je moet ook je hoofd koel houden. Dat laatste zijn we vergeten.'”

 

U wist het al een jaartje of tig: de socialistische heilstaatparadijs Zweden, waar de politieke elite heel deugend een vluchtelingenwelkomstbeleid uitvoert dat het ‘wir schaffen das‘-beleid van Merkel overtreft, heeft de allergrootste multiculturele problemen. Met name in wijken waar géén van die ruimhartige welkomstpolitici zelf ook wonen, maar dat is natuurlijk toeval. Verkrachtingen, seksueel geweld, en misdaad zijn inmiddels dagelijkse kost in de buitenwijken van dit sociaaldemocratische paradepaardje waar ze trots zijn op een kabinet dat uit vrouwen (M/V) bestaat, naar de hoeren gaan is verboden en de pappadag al jaren van Jesse Klaveriaanse proporties is.

Nepnieuws van xenofoob rechts

Tot voor kort mocht u niets negatiefs over die gezellige en exotische multiculturele smeltkroes Zweden vinden en moest u vooral blijven vinden dat het fantastisch gaat in Zweden. Iets aan de hand in Zweden? Nietus! Nepnieuws! Is allemaal afkomstig uit ‘de duim van xenofoob rechts’, aldus de Perdiep Ramesar van dienst bij de immer journalistieke en zeer objectieve kwaliteitscourant Volkskrant. *

Artikel gaat verder na plaatje.

Volkskrant, Ben van Raaij, 24 februari 2017

 

Totdat één van die zo hartelijk welkom geïmporteerde immigranten besloot met een vrachtwagen door de winkelstraten van Stockholm te ploegen en de terroristische immigrant in kwestie uit één van die buitenwijken bleek te komen waar volgens NRC-verslaggever Wilmer Heck helemaal niets aan de hand is (want hij heeft met eigen ogen een politiewagen zien rijden, dusssss….).

Grote Immigratiegerelateerde Problemen

Toen begon het te dagen op de NOS-redactie: ‘Zou het dan toch…?’

NOS meldt officieel: het gaat niet zo heel lekker met de integratie van al die hartelijk welkom geheten immigranten in Zweden en het is toch best wel heel erg crimineel in de buitenwijken en er is toch eigenlijk best wel heel veel te weinig politie in immigrantenwijken waar toch eigenlijk best wel heel erg veel geweld is.

Lezers, u bent getuige van een uniek moment! De NOS geeft openlijk toe dat er Grote Immigratiegerelateerde Problemen zijn in Zweden en dat immigranten daar zeer hoogstwaarschijnlijk misschien wel heel erg vaak bij zijn betrokken (lees: de multiculturele Zweedse samenleving is nogal mislukt, maar dat gaan ze niet opschrijven bij de NOS).

Nog sterker: de NOS citeert zelfs een politicus van de Zweedse PVV, zonder moralistische duiding, zonder zogenaamde ‘context’, zonder hinderlijk commentaar. Gewoon zomaar objectief de Zweedse PVV aan het woord laten.

Objectiviteit inzake multiculturele problemen! Bij de NOS! Steekt de loftrompet! Hosanna! De NOS doet aan objectieve journalistiek en brengt harde feiten zonder inclusief-constructief spinnen, politiek-correct toedekken en draaien!

Spannende tijden

Het gaat nu wel heel spannend worden, want hoe gaat NRC Handelsblad hierop reageren? Hoe lang kun je als krant maximaal wegkijken als zelfs de Staatsomroep niet langer wil wegkijken? Zal NRC-redacteur Wilmer Heck binnen korte tijd met een ‘analyse’ komen waarin hij op basis van zes jaar oude tweets en circumstantial evidence de NOS-redacteur in kwestie karaktervermoord en door de poep trekt? Komt er een Beslist Anoniem hoofdredactioneel in NRC waarin Joyce Roodnat en Folkert Jensma De Hoofdredactie de NOS uit onze samenleving wenst omdat we in ons land de xenofoben van ons lijf wensen te houden?

Vragen, vragen, vragen…