Doneer aan TPO
 

Broens & Klompenhouwer maken zich druk over kalfjes (die dood moeten omdat u graag melk drinkt)

Bloedmelk

Door: , 14:03, 24 maart 2017

Bloedmelk

Elma Verhey publiceerde donderdag een artikel over kalfjesleed in Nederland: omdat we minder kalfsvlees eten maar wel weer meer kaas hebben we ook meer melk nodig en dus komen er meer kalfjes ter wereld (want meer melk) die verder waardeloos zijn wanneer het ziekige mannetjes zijn (die geven toch geen melk) dus moeten ze zo snel mogelijk kapot, die lieve zachtaardige onschuldige kalfjes.

Waaruit maar weer blijkt dat de zuivelindustrie net zo keihard en dieronvriendelijk is als de vleesindustrie en er voor elk plakje kaas dat u op uw brood smijt een pasgeboren kalfje met het hoofdje tegen de muur moest worden geslagen (kaas = moord!). En u al die tijd maar geen kalfsvlees eten wegens ‘zielig’…

LEUGENS!

Dat was, uiteraard, een boodschap die niet zo heel lekker viel bij online kalfjesliefhebbers en kaasfetisjisten. ‘NIETUS! LEUGENS!’, twitterden de wegkijkdivisies eensgezind want wat je niet wilt dat echt waar is, is tenslotte ook nooit echt waar en verder is het allemaal de schuld van de boodschapper.

Gelukkig hebben we nog wat archiefbeelden liggen van onze gelauwerde film- en televisiemaker Robert Wiering die samen met de lieftallige onderzoeksjournalisten Victoria Broens en Laura Klompenhouwer (en Elma Verhey al regisseur) op bezoek ging bij de kalfjes & kaas-industrie des doods.

En wat blijkt uit deze bewijsbeelden: die lieve te vroeg geboren en zwakke stierkalfjes, ze gaan er allemaal aan (“met liefde alleen koop je geen brood, kalven zijn slechts een bijzaak voor de melkproductie”), soms door ze gewoon dood te laten creperen (“versterven”) of door “het kalfje op te knopen” of “een jute zak om de kop te binden” of gewoon “lucht in een ader te stuipen zodat het kalfje een embolie krijgt”.

Kalverenmoordenaars

Kalverengenocide, omdat u zo graag melk drinkt en kaas eet! Dus nogmaals, nu bewezen: we zijn allemaal kalverenmoordenaars!

Blokje kaas iemand? Glaasje melk erbij?

 

Broens en Klompenhouwer Maken Zich Druk from Robert Wiering on Vimeo.

Door: Robert Wiering, Elma Verhey
Met: Victoria Broens, Laura Klompenhouwer

 
Tags: , ,
 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace