TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Satirische tv-show VS besteedt aandacht aan Wilders: groot ‘nieuws’ in Kaboutertjesland Nederland

Kinderhandjes Nederlandse journalisten, ze zijn zo gauw gevuld

The Daily Show heeft donderdagavond uitgebreid aandacht besteed aan de Nederlandse verkiezingen en met name de rol van Geert Wilders. Presentator Trevor Noah hekelde de PVV-leider en zijn plannen om korans te verbieden en moskeeën te sluiten.

Een aantal grappen gingen over Wilders’ uiterlijk. “Waarom geven de kiezers hun vertrouwen aan een man die eruitziet als Christopher Walken toen hij een Batman-schurk speelde?” vroeg Noah zich af. Daarna trok hij een vergelijking met de haardracht van populisten als Boris Johnson en Donald Trump. “Ik denk dat we overspoeld worden door buitenaardse wezens die onze gedachten manipuleren en zich voordoen als slecht haar.”

Maar Noah hekelde ook de tirades van Wilders tegen de islam. Hij toonde beelden van de PVV-leider die zegt dat “de islam een achterlijke religie is, maar ik heb niets tegen moslims”. “Hij gaat héél chagrijnig worden als hij erachter komt welke religie moslims aanhangen”, grapte Noah.

Wilders is al verschillende keren mikpunt geweest van spot in The Daily Show.

Anp

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.