TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

‘Brimstone’ van Martin Koolhoven genomineerd voor Amerikaanse filmprijs

Political Film Society Award for human rights

De Nederlandse western Brimstone is genomineerd voor een Amerikaanse filmprijs: de film van regisseur Martin Koolhoven maakt kans op de Political Film Society Award for human rights. De prijs wordt sinds 1987 toegekend door een Amerikaanse organisatie die het creëren van politiek bewustzijn door middel van films wil stimuleren.

Brimstone vertelt over een demonische priester (Guy Pearce) die het gemunt heeft op een onschuldige vrouw (Dakota Fanning). Volgens de jury van de Political Film Society vertelt de film “over de machostroming in de Amerikaanse cultuur en politiek die toejuicht dat sommigen de regels mogen breken om dingen gedaan te krijgen. Veel kijkers zullen in het verhaal overeenkomsten met de opkomst en het presidentschap van Donald Trump herkennen.”

Regisseur Koolhoven is zeer verguld met de nominatie. “Ik heb deze film niet per se gemaakt om de wereld te veranderen”, zegt hij. “Maar ik heb het verhaal wel verteld met een bepaalde bedoeling. De reacties op de film zijn niet allemaal positief geweest; sommige mensen verweten me een sadistische gek te zijn. Het is wel mooi dat de Political Film Society het verhaal op een andere manier interpreteert.”

 

Lees ook: Martin Koolhoven: ‘De associatie van die Brimstone-filmposter met een burka is niet toevallig nee’.

 

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.