TPOok!

 
avatar
   
Opinie

100 procent TPO-redacteuren tegen overheidssteun bij onafhankelijke journalistiek

Meest gehoorde suggestie: volledig opheffen publieke omroep

Tags: ,

Een overgrote meerderheid (100%) van de TPO-redacteuren is tegen een vorm van overheidssteun bij onafhankelijke journalistiek. Dit blijkt uit een korte enquête waarin TPO peilde hoe de redacteuren denken over stimulansen die de functie van de journalistiek ‘duurzaam’ (lol) kunnen versterken. De uitslag van de peiling, waaraan alle TPO-redacteuren deelnamen, is meegenomen in een bedelbrief aan de informateur waarin maar liefst en geheel schaamteloos maar zonder ironie om 100 MILJOEN EURO EXTRA SUBSIDIE WORDT GEBEDELD, die TPO deze week verstuurt.

Op de vraag welke overheidsmaatregelen dan de minste voorkeur zouden hebben, waren meerdere antwoorden mogelijk. Van de nee-stemmers antwoordde 100 procent absoluut tegen een mediafonds te zijn voor lokale en regionale journalistiek (lol), 100 procent is tegen toepassing van een BTW 0-tarief voor digitale en printmedia-producten, 100 procent tegen een verplichte fee van digitale distributiepartijen aan contentmakers (LOL) en 100 procent tegen een versterking van de publieke omroepen. Desgevraagd gaf 100 procent van de ondervraagden aan ‘eventueel ook best 1000000 procent tegen de publieke omroepen te zijn als dat mogelijk is’.

Uit de ruim 3 vele schriftelijke reacties, opmerkingen en suggesties die op de peiling binnenkwamen, blijkt wel dat er strikte voorwaarden verbonden moeten zijn aan een mediafonds. Zo moet de verdeling, uitvoering en controle in handen zijn van een onafhankelijke commissie (met leden die allemaal een partijlidmaatschap hebben, zoals gebruikelijk in Nederland bij ‘onafhankelijke’ commissies). Ook wordt er veelal gepleit voor het stimuleren van onderzoeksjournalistiek en innovatieve journalistiek door een mediafonds (wat leuk, want het huidige Stimuleringsfonds voor de Journalistiek stimuleert toch elk jaar weer, alweer vele jaren lang voor tonnen belastinggeld per jaar, vele tientallen succesvolle projecten zoals: Blendle en…ehm…uh…nouja, sowieso Blendle dus).

Andere suggesties zijn onder andere het volledig opheffen van de publieke omroep, het volledig opheffen van de publieke omroep, het volledig opheffen van de publieke omroep, het volledig opheffen van de publieke omroep en ook veelgehoord als suggestie is het volledig opheffen van de publieke omroep. TPO-hoofdredacteur Bert Brussen laat in een reactie weten persoonlijk “erg voor het volledig opheffen van de publieke omroep” te zijn.

Er waren binnen de TPO-redactie verder geen mensen die voor dit krankzinnige cryptocommunistische plan zijn om de overheid mer invloed te geven op de journalistiek. Gelukkig maar, anders zouden ze sofort tegen de muur zijn gezet.

Ook bij het invloedrijke online medium Geenstijl.nl bleek helemaal niemand te werken die voor meer overheidsinvloed op de journalistiek is. Desgevraagd liet een woordvoerder van Geenstijl weten: ‘Ga eens snel deaud, kudtoverheid!’. Wij van TPO hebben daar weinig aan toe te voegen.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.