TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Onderzoek bewijst: NPO inderdaad zo links als de VARA

Vooral in Pauw, Jinek en Pauw & Jinek tsunami van linkse lijsttrekkers

Tags:

Bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) waren op tv tussen 1 januari en 13 maart iets vaker (56 procent) lijsttrekkers van progressieve linkse partijen in beeld dan van conservatieve rechtse partijen.

Uit onderzoek van Brandpunt+ en media-analysebedrijf Media Distillery blijkt dat in de programma’s Jinek en Pauw & Jinek zelfs 63 procent van de gezichten van progressief linkse lijsttrekkers waren.

Verder komt naar voren dat PVV-leider Geert Wilders de meeste aandacht kreeg zonder dat hij te gast was of commentaar gaf. Bij de nieuwe partijen kreeg Thierry Baudet van FvD de meeste ‘airtime’. Zijn gezicht werd ruim twee keer zoveel gezien als dat van Sylvana Simons van Artikel 1.

Tunahan Kuzu van DENK was 20 procent vaker in beeld dan Gert-Jan Segers van de ChristenUnie, hoewel de laatste partij met vijf zetels in de Kamer zit en DENK met twee.

Onder de progressief linkse partijen vallen PvdA, SP, D66, GroenLinks, PvdD, 50PLUS en DENK, zoals ook Kieskompas doet. Binnen conservatief rechts vallen VVD, CDA, PVV, CU, SGP en VNL.

Voor de meting is gezichtsherkenningsoftware gebruikt bij alle Nederlandse tv-programma’s, reclames en spotjes sinds begin dit jaar.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.