TPOok!

 
Opinie

Vrouw steelt, beelden verschijnen online, vrouw pleegt zelfmoord, ‘schuld van populistische sites’

Echt hou op met ons hoor

Riiight. Het verhaal. Een hoogbejaarde vrouw vergeet haar portemonnee bij de Xenos in Oldenzaal. De volgende labielo (come on, de Xenos in Oldenzaal, dan ben je in de war) in de rij, een 68-jarige vrouw, steelt die portemonnee.

De politie laat via regionaal boevenvangprogram Onder de Loep van RTV-Oost de beelden uitzenden. De omaatjesbesteler meldt zich. Maar de beelden hebben zich verspreid op internet, de dievegge is mentaal niet in staat de gevolgen van haar laffe daad onder ogen te zien en pleegt zelfmoord.

En wie krijgen er de schuld? De vingervlugge Xenoskleptomane? Neen, de politie wordt kritisch ondervraagd omdat zij de beelden van een volwassen vrouw online zet die zelf de keus maakt een bejaarde te bestelen. En daarna wordt de hete aardappel soepel doorgegeven aan de usual suspect: het gemene ‘populistische’ internet, en in dit geval specifiek Dumpert, dat zomaar lieve bejaardenberovers schandpaalt en door de politie zelf vrijgegeven filmpjes publiceert! Dat er vele hooligans, steeldieven, kopschoppers, scootertuighers, bontkragiërs, roofMokers, geveltoeristen, doodvermoorders en ander gespuis gewoon netjes in kladden danwel lurven zijn gegrepen met dank aan ‘populistische websites’, doet opeens niet terzake. Dumpert = moord.

De reaguurders aldaar schreven namelijk ‘beledigingen’ aan de vrouw. Dat iedereen zijn oma bang moet zijn voor babbeltruc-end, stelend, skimmend rooftuig is even van minder belang, getypte lelijke woordjes op een ‘populistische’ website zijn de boosdoener. Dat iemand over het randje gaat van zo iets, na, ik herhaal, het bewust bestelen van een hoogbejaarde, zegt niets over de mentale staat van die persoon zelf. Nee, ‘populistische websites’ zijn moord en de politie moet ‘terughoudend’ zijn om criminelen te beschermen. Wij zien de wetgeving die opsporingsfilmpjes monopoliseert voor overheidsgoedgekeurde NPO-magazines en vooraf geselecteerde media wel tegemoet. Anders is het zielig voor mensen die, ja we benadrukken het nogmaals, de AOW van omaatjes klauwen. Wat een land.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.