Opinie

Blanke courantencolumnist met verplichte moeilijke bril wil ‘fascisme ontmaskeren’, faalt

24-11-2016 17:33

 

Bron.

Auteur bron.

 

“Fascisme moet het hebben van irrationalisme”

Jeetje! Irrationalisme! Nee dan kun je uitsluitend bij Wilders en Trump terecht, dat zul je nooit vinden bij andere politici. Die zijn stuk voor stuk pure rationaliteit. Eén broek krachtige ratio.

“en van actie omwille van de actie”

Zoals bij de SP?

“zonder voorafgaande reflectie”

Ah, de gemiddelde verkiezingscampagne dus. Alle politici zijn fascist, allemaal!

“Verschil van mening is verraad”

En als ze van mening verschillen doen we vooraf ingevulde aangiftes en slepen we de politicus met de verkeerde mening voor de rechter. Of we schrijven gewoon net zo lang columns waarin we de ‘foute’ meninggever ‘fascist’ noemen tot ‘ie helemaal kapot is gedemoniseerd op een parkeerplaats van het Mediapark. Dat is dan helemaal geen fascisme natuurlijk, dan heet dat ineens ‘morele plicht’.

“Diversiteit is bedreigend.”

Logisch, straks krijg je nog mensen in je straat die geen subsidie willen betalen voor kunst en zomaar onfatsoenlijk zeggen wat ze écht vinden zonder hypocriet de schijn op te houden omdat ze bang zijn anders uit hun keurige maar rancuneuze clubje academici te vallen, en dat dan allemaal zonder dat ze aan de toon denken. Mensen die niét bereid zijn zich te conformeren aan een voorgeschreven identiteit, een verplicht uniform van zwart montuur en opengeknoopt Ubbink-shirt met ribjasje, wiens bezigheden niét zo voorspelbaar zijn als een verdorde vingerplant, die niét net als de overige miljoen vrijwel uitsluitend medianarcisten (M) denken dat ze door God op aarde zijn gezet om de wereld te redden, die niét moreel klaarkomen door vooral anderen uit te kotsen omdat ze anderen uitkotsen omdat ze te weinig talent hebben voor iets anders maar dat niet kunnen accepteren omdat ze nou eenmaal denken door God op aarde te zijn gezegd met een reden.
Zie je nou wel dat diversiteit altijd kut is voor echt iedereen? Ook in Ivorentorië. Nee, iemand die anders is, altijd weer de vijand, aldus de onzekere mens, door God op aarde gezet met een unieke reden. Zeven miljard unieke redenen, je kunt het ook ‘middelmaar’ noemen.

“Het eerste wat een fascist doet, is zich keren tegen gevaarlijke buitenstaanders,”

‘DIT IS GEEN GEWOON RECHTS, DIT IS EXTREEM RECHTS!’ – ‘U BENT DE EICHMANN VAN DE LAGE LANDEN!’ – ‘VUILE SMERIGE KALE NEPPROFESSOR!’ – ‘WIJ VAN NRC WENSEN ONS DE XENOFOBEN VAN HET LIJF TE HOUDEN!’
Inderdaad, wat u zegt: tegen gevaarlijke buitenstaanders kerend fascisme alom in Nederland. Het houdt maar niet op.

“fascisme is per definitie racistisch”

Dat klopt: ISIS-aanhangers hebben het inderdaad uitsluitend voorzien op blanken. Blanken wonen namelijk in het Westen en het Westen moet kapot. Kortom, geen extreem-rechtse gewelddadige groepering zo racistisch als ISIS.
Zeg, is dat ISIS eigenlijk gebaseerd op, noem eens wat, een religie, en maakt dat die religie misschien, fuck you zomaar, ook een ietsiepietsie racistisch? Ik vraag dit voor een vriend!

“Het groeit op een bodem van individueel of sociaal onbehagen”

Heel veel individuen in Amsterdam-Zuid, het Gooi, Hilversum, NPO-Noord en Ivorentorië maximaalfrustreren zich nu alweer jaren helemaal het schompes over het feit dat ‘de ander’, ‘de vreemdeling’, ‘de buitenstaander (die rechtse fascist)’ steeds meer macht krijgt via internet, steeds meer van het opinie- en mediamonopolie weet te slopen en steeds vaker zijn stem mag laten horen, ook via OSM-kanalen. En dan hebben het ook nog eens over mensen die zichzelf niét per strekkende column of voorspelbare dramopinie op de borst willen kloppen om toch maar aan de rest van de parochieschaapjes te kunne laten zien hoe ontzettend ze deugen. Sociaal onbehagen alom dus, wat u zegt, wat u zegt. Van Peter R. de Vries tot Noem Eens Een Gemiddelde DWDD-BN’er die allemaal hun eigen blanke buurt en villa bedreigd zien worden door ‘buitenstaanders’ die ‘verraad plegen’ met hun ‘verkeerde mening’. Ze weigeren zelfs bakfiets te rijden! Ze doen aan cosmetische chirurgie! Ze maken winst! Ze houden openlijk van mooie dingen! Ze gaan naar musicals van Joop van den Ende! Ze verdienen geld met commerciële activiteiten! Ze kijken geen NPO! Ze lezen Geenstijl! Ze hebben, godbetert, humor!

“vooral dat van een gefrustreerde middenklasse”

Zoals courantencolumnisten en niet verkopende schrijvers die behalve in eigen soevereine christelijke snobistenkringetje steeds maar weer geen aandacht krijgen, maar wel vinden dat ze per column gerust even miljoenen mensen mogen wegzetten als ‘fascist’? Frustraties: voor je het weet raak je er door gefrustreerd.

“Fascisme propageert een volkselite: de eigen burgers vormen het beste volk ter wereld.”

Fascisme propageert een elite: de hoogopgeleide linksstemmers moeten de macht houden en hebben de morele waarheid in pacht, dus de burgers (het volk) moet gewoon naar de elite luisteren.

“Dit volk spreekt met één tong, via tv en internet.”

Die elite spreekt met één tong via ‘kunst’, ‘cultuur’, ‘literatuur’ en de oude media, meestal altijd weer dankzij subsidie.