Doneer aan TPO
 

Website ‘verbindende’ NPO vergelijkt hoofdredacteur TPO met ‘Grand Wizard’ Ku Klux Klan

'TPO is site van alt-right, door Veronica gefinancierd', liegt NPO-site verschillig en verbindend bij elkaar

Door: , 16:15, 16 november 2016

'TPO is site van alt-right, door Veronica gefinancierd', liegt NPO-site verschillig en verbindend bij elkaar

Opnieuw is een beruchte haat- laster- en schandpaalwebsite van de VARA/NPO (de door belastingbetalers gesubsidieerde publieke omroep die zegt voor ‘verbinding’ te willen zorgen in de maatschappij) in opspraak geraakt na een poging tot karaktermoord, het zaaien van haat, het publiceren van leugens en zoals gebruikelijk het belasteren van een commerciële wel succesvolle concurrerende website. Zo wordt de hoofdredacteur van ThePostOnline vergeleken met een ‘Grand Wizard’ (een leider van de Ku Klux Klan) en wordt beweerd dat ThePostOnline een ‘door Vereniging Veronica gefinancierde site’ is die onderdeel is van de ‘alt right die voortdurend jaagt op hen onwelgevallige meningen om die met verbaal geweld het zwijgen op te leggen’. Forse maar beslist onware beschuldigingen dus, klassieke strafbare laster.

Veronica

Zo klopt het niet dat ThePostOnline door Vereniging Veronica wordt gefinancierd. Vereniging Veronica is grootaandeelhouder en heeft ooit in de start up van TPO geïnvesteerd. Inmiddels financiert TPO zichzelf doormiddel van commerciële uitingen (adverteerders). Uiteraard krijgt TPO geen cent subsidie zoals sites van de NPO.

Alt-right

Ook is TPO geen onderdeel van de alt-right, al zouden wij ook niet exact weten hoe dat er überhaupt uitziet, onderdeel zijn van de alt-right. Kennelijk is het regelmatig publiceren van artikelen, video’s en columns die zijn gemaakt door mensen met een andere mening dan die van de VARA/NPO-websitebeheerders hetzelfde als ‘onderdeel zijn van alt-right’. Wat verder prima is, maar het onderdeel zijn van alt-right is in elk geval niet onze missie.

(Zoals het kennelijk ook niet langer de missie is van de VARA om ‘sociaal’ te zijn, ‘verschillig’ te zijn of om te willen ‘verbinden’, in elk geval niet online. Wat raar is, want waarom zouden VARA-leden op radio en tv wel ‘verschillig’ en ‘sociaal’ willen zijn maar op internet precies het tegenovergestelde?)

Zwijgen opleggen

Tevens herkennen wij van TPO ons niet in het door de VARA/NPO gesuggereerde standpunt dat TPO ‘voortdurend jaagt op onwelgevallige meningen om die met verbaal geweld het zwijgen op te leggen’. Wellicht wordt hier wederom het publiceren van artikelen en columns bedoeld, maar het is ons onduidelijk hoe precies het uiten van meningen gelijk kan staan aan ‘verbaal geweld’ en welke ‘onwelgevallige meningen’ dan door TPO ‘het zwijgen’ zouden zijn opgelegd.

(Zouden wij nu een jijbak willen plaatsen dan zouden wij de VARA/NPO-website graag willen wijzen op hun eigen bewezen methodes van karaktermoord en laster tegen personen met ‘de verkeerde mening’, maar aangezien wij geen VARA/NPO-site zijn laten we het jijbakken maar achterwege.)

Reactie Bert Brussen

Tot slot een reactie van onze hoofdredacteur Bert Brussen:

 

“Zelf heb ik nog nooit een witte puntmuts gedragen of mensen gelyncht, dus de vergelijking met Grand Wizard vind ik ietsjes vergezocht. Wel is het zo dat een brandend kruis in je tuin, zeker in de wintermaanden, voor een behaaglijke warmte kan zorgen waardoor de terrasverwarmer uit kan blijven, wat goed is voor het milieu. Ik zou graag een potje terugschelden op degene die mij voor Grand Wizard uitmaakt, maar helaas worden de scheldartikelen op de VARA/NPO-site altijd anoniem gepubliceerd, wat een beetje lafjes is, al helemaal voor een medium dat door publieke middelen wordt gefinancierd. Je zou denken dat uitgerekend de NPO met open vizier werkt. Wat dat betreft zou een (al dan niet witte) puntmuts met masker wel een passend symbool zijn voor dergelijke online NPO-media.”

 

U kunt uw VARA-lidmaatschap hier opzeggen.

 

Hieronder wat screenshots van het VARA/NPO-haatsite-artikel in kwestie. Let u vooral op het NPO-logo rechtsboven, wat aangeeft dat de site wordt betaald en onderhouden door algemene NPO-middelen:

 

screen-shot-2016-11-16-at-15-39-32

screen-shot-2016-11-16-at-15-40-34

 
Tags: ,
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace