TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Bonusquote: Joris Luyendijk helemaal de weg kwijt

'Brexit = racisme, schuld van tabloids en rijken, Boris Johnson moeten we boycotten'

 

“Dat ligt in eerste instantie aan de tabloids. Neem eens de proef op de som en koop drie dagen lang een krant als de Daily Mail. Doe vervolgens de moeite om die van voor naar achter door te nemen. In het volle besef dat dit, met een straatlengte voorsprong, de populairste krant van Engeland is. Op het Europese vasteland onderschatten we systematisch in welke mate de Engelse maatschappij met deze rioolkranten vergroeid is, ook het zogenaamde establishment. Ze verpesten en verzieken het maatschappelijke debat hier.’

Maar de tabloids zijn instrumenten in handen van miljardairs. Journalisten die zich iets te kritisch of te eerlijk opstellen, verliezen prompt hun baan. Boris Johnson kreeg de voorbije weken de steun van zowel Rupert Murdoch – de eigenaar van onder meer The Sun – als van Paul Dacre, de uitgever van de Daily Mail. De publieke opinie wordt min of meer gegijzeld door een handvol miljardairs.

[Rupert Murdoch] We hebben het over een soort psychopaat, en ik vrees dat daar geen logica bij past.’

Veel meer zorgen maak ik me om de maatschappelijke impact van wat in wezen een racistische keuze is geweest. Gekleurde mensen krijgen te horen dat ze voorlopig zeker niet weg moeten, ze zijn immers hier geboren, en ze hebben een baan. Voel je de nuance, het venijn in de staart? Boris Johnson is zelf helemaal geen racist, maar heeft nu wel gemene zaak gemaakt met de echte racisten. Zo’n man moeten we politiek boycotten.

De Britten hebben zich de afgelopen decennia niet enkel bijzonder schofterig gedragen tegenover Europa, de elite hier heeft ook een kapitale blunder begaan door Boris Johnson toe te staan met racisten in zee te gaan.

Enkele gerichte vernederingen om de lucht uit het opgeblazen Britse ego te laten lopen, kunnen op termijn heel efficiënt blijken.”

 

Vul voor ‘Brexit’ ‘Pim Fortuyn’ in en je hebt wel een beetje een idee hoe krankzinnig dit soort arrogante, demoniserende elite-uitspraken zijn, inclusief ‘het boycotten’ (lees: het instellen van een cordon sanitaire) van politici die ‘fout’ zijn. U leest hier de woorden van een zelfbedachte moralist die serieus het idee heeft gekregen de nieuwe Christus, ultiem hoeder van de enige echte moraal en zeden, te zijn, maar wel is vergeten op tijd aluminiumfolie in te slaan voordat het complotdenken echt in zijn brein ging wortelen. En het is, uiteraard, allemaal de schuld van ‘de rijken’ die de media in handen hebben enzo. Eigenlijk mist alleen het woord ‘illuminatie’ nog.

Wappiewappietuuttuut! Ik ben niet gek maar een vliegtuig!

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.