Doneer aan TPO
 

Jan Mom stelt kritische vragen aan Anja Meulenbelt, Meulenbelt wordt woest

Kritische vragen zijn niet de bedoeling want Meulenbelt heeft natuurlijk altijd gelijk

Door: , 18:39, 28 mei 2016

Kritische vragen zijn niet de bedoeling want Meulenbelt heeft natuurlijk altijd gelijk

Kent u het radioprogramma Nieuwsshow van de AvroTros? Nee, logisch, wij ook niet, want radio. Doet er verder ook niet toe maar zaterdagmorgen was daar Anja Meulenbelt (die kent u dan weer wel) te gast om te komen praten over haar nieuwe feministische boek Het Verschil. Normaal wordt de Nieuwsshow gepresenteerd door Mieke van de Weij (137) en Peter de Bie (212) maar kennelijk was Peter de Bie verkouden want deze keer mocht Jan Mom (60) het samen met Mieke van de Weij presenteren.

Jan Mom presenteerde ooit het erg leuke en succesvolle radio 1-programma Vrijdagmiddag Live (toen nog van de Avro) dat live vanuit cafe De Kroon in Amsterdam werd uitgezonden maar toen Avro samen ging met de Tros moest alles wat leuk en succesvol was op radio 1 helemaal kapot van de NPO-zenderbaas en daarom luistert nu alleen je overgrootoma nog naar radio 1. Dit terzijde.

Jan Mom houdt van kritische journalistiek. Van de ‘als je zo’n grote bek hebt moet je er ook voor uitkomen’-benadering. Kom bij Jan Mom niet aan met ‘ik heb altijd gelijk maar ik ga niet nu uitleggen waarom’, want daar kom je niet mee weg. Zo deed Mom ooit, ergens begin jaren tachtig toen hij nog haar had en er nog krakers bestonden in Amsterdam, live in een radio-uitzending de befaamde uitspraak ‘wat sta je nou van nee te zwaaien man’ tegen een bevriende kraker die hem eerder zaken had verteld waarvan Mom, terecht, vond dat het publiek er ook op de hoogte van moest zijn. Of je zegt helemaal niks, of je komt er gewoon voor uit en dan vertel je het ook iedereen. Dat werk. Pure, eerlijke journalistiek, en die is niet voor mietjes.

Dit was even een korte samenvatting van het radiofenomeen Jan Mom. Dankzij deze samenvatting begrijpt u wellicht beter waarom Anja Meulenbelt in dit hilarische terugluisterfragment live in de ether uit haar plaat gaat, tot schreeuwen en zuchten aan toe, als zij door Jan Mom op de gril wordt gelegd over haar nieuwe boek. En dan vooral over hypocriete opvattingen inzake feminisme en de islam. Die zijn meestal hypocriet zoals u inmiddels wel zult weten.

Meulenbelt loopt overigens niet weg tijdens het gesprek, maar wel direct daarna, ook al was het de bedoeling dat ze in een volgende item ook nog zou meepraten.

Hoe dan ook: hup Jan Mom! Meer Jan Mom graag! De Nederlandse radio kan wel een stukje Jan Mom gebruiken!

 
 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace