Media & TV

Bonusquote: boze transseksueel vindt, postuum, Suit Supply ook al stom, in Parool

04-03-2016 09:37

“Wat doen we ertegen? En, nog belangrijker, willen we daar de tijd en energie aan besteden? Het massaal negeren van de campagne, de winkels en het verzwijgen van de naam Suitsupply is natuurlijk de meest eenvoudige en effectieve reactie. Maar je kunt zo’n puberaal rellerige campagne ook gebruiken om je eigen mening weer eens te ventileren; modebewuste, echte mannen met brains en – vooruit… – ballen kopen geen plakpakken van Suitsupply! Of je zou – in lijn met de communicatiestrategie van Suitsupply – veel plezier kunnen beleven aan provocerende en historisch getinte grappen die verwijzen naar de initialen van deze confectiefabriek. Kwetsend? Tja, als je de knipoog niet wilt zien…”

 

Yuri Olrichs is een blanke man, maar was vroeger een zwarte vrouw. Weken nadat iedereen een mening had over de briljante, voortreffelijke en fantastische campagne van het al even onovertroffen Suit Supply (eindelijk eens geen plakpakken maar toch tegen een betaalbaar tarief) wil ook Yuri laten zien dat hij boos is op Suit Supply want zo’n reclamecampagne maakt transraciale transgenders zoals hijzelf helemaal kapot. Bovendien is het platte kroeghumor en dat moeten we niet willen, humor in de kroeg. Het leven is één en al ernst en verbetenheid, ook met bier.

Dus nu mag hij in Parool, waar ze het toch al nooit zo nauw nemen met de actualiteit in tegenstelling tot met rancune, Suit Supply uitschelden en mensen oproepen geen pakken meer te kopen bij Suit Supply, inclusief een ludieke Godwin omdat de initialen van Suit Supply nou eenmaal S.S. zijn (en dat terwijl een pak van Hugo Boss zich toch echt veel beter leent voor Godwins, maar dat terzijde).

Goed werk Yuri! Je bent een dappere zwarte vrouw! Het kan bijna niet anders of South Park maakt binnenkort een aflevering over je.