Dit zijn volgens TPO dé kanshebbers om Pim Fortuyn te spelen: Loek Peters, Georgina Verbaan, Tommy Wieringa en mééééér

17-02-2016 14:16

Pim Fortuyn wordt het onderwerp van een nieuwe televisieserie. Scenarioschrijver Ger Beukenkamp werkt momenteel aan het politieke drama, verklaptt hij in het radioprogramma Met Het Oog op Morgen. De serie rond de in 2002 vermoorde politicus moet begin volgend jaar worden uitgezonden door Avrotros. Wie de hoofdrol zal gaan spelen is nog niet bekend, ook andere details zijn nog niet bekend.

Beukenkamp was eerder als schrijver verantwoordelijk voor politieke series zoals Den Uyl en de affaire Lockheed en De Troon. Vanaf deze week is bij Avrotros Land van Lubbers te zien, een serie waarin de schrijver naar eigen zeggen de voormalig premier portretteert als ‘de ultieme pragmaticus’. “Dat klinkt saai, maar het is best opwindend. Zijn grote credo was probleempjes oplossen.”

Enfin, Fortuyn dus. Wat rondvragen op de redactie leverde het volgende lijstje kanshebbers op.

Cees Geel

Cees Geel

Is kaal dus geschikt. Speelt al jaren alles en niets dus is goed in verschillende rollen net zoals Fortuyn (CPN/PvdA/Leefbaar Nederland/LPF) deed.

Frank Lammers

Frank Lammers

Eerst scheren. En afvallen. Maar dan is alles mogelijk: Fortuyn zou dit jaar 68 zijn geworden dus een dream-sequenze met een gelouterde Fortuyn gespeeld door Lammers. Dat willen we wel zien.

Hans Kesting

Hans Kesting

Eén van de betere acteurs in Nederland. Speelde Roy Cohn in Angels in America en vorig jaar nog Richard III. Rechts overigens Gijs Scholten van Aschat die lijkt te solliciteren naar de rol van Ad Melkert.

Georgina Verbaan

Georgina Verbaan

Het is 2016! Waarom zou Verbaan niet Fortuyn kunnen spelen? Met kwalificaties als ze is niet kaal en geen (homoseksuele) man bewandelt u het gevaarlijke pad dat leidt naar kwetsende-genderkwalificaties over vrouwen!

Loek Peters

Loek Peters

Speelt in Penoza de ijskoude Barry en doet daarmee onvermijdelijk terugdenken aan Tony Soprano/James Gandolfini die furore maakte door zijn tegenstander te intimideren met dead-fish eyes. Kijkt u maar eens wat debatten met Fortuyn terug, u zult zien wat we bedoelen.

Tommy Wieringa

Tommy Wieringa

Schrijver en geen acteur voor zover we weten. Hier houdt hij een toespraak op het Boekenbal 2014. Maar u ziet wat wij zien, toch? Naar de toneelschool met die jongen en snel!