Media & TV

Top-ambtenaar fêteerde RTL Nieuws-chef en ging er vervolgens werken

12-11-2015 20:58

Hulde voor RTL Nieuws. De researchredactie deed waar deze al jaren in uitblinkt: declaraties checken uit het Haagse. Toen stuitte deze donderdag op wel wel heel opmerkelijke bonnetjes: voormalig directeur voorlichting van het ministerie van volksgezondheid Stephan Koole betaalde drie diners voor RTL Nieuws-adjunct hoofdredacteur Pieter Klein. Pikant: Koole is sinds kort hoofd Haagse redactie van RTL Nieuws.

RTL Nieuws-hoofdredacteur Harm Taselaar in een verklaring:

 

“Het is journalisten van RTL Nieuws niet toegestaan om diensten of giften in het kader van hun functie aan te nemen. Dat dit in dit geval wel is gebeurd, betreur en veroordeel ik. Pieter Klein had zijn eten zelf moeten betalen en Stephan Koole diende niet met belastinggeld journalisten te fêteren. Ik heb met beiden indringende gesprekken gevoerd. Ze hebben spijt betuigd en hun verontschuldigingen aangeboden.”

 

Klein gaat op zijn beurt op twitter diep door het stof:

 

Tegellichters die tegels lichten en vervolgens onder die tegels hun eigen tegellichters aantreffen en daar vervolgens over publiceren: RTL Nieuws doet het. Precies waar een nieuwsorganisatie voor bedoeld is dus. Well done, RTL Nieuws.

Lees ook

RTL Nieuws – Hoge ambtenaren declareren dure hotels, lunches en diners