Media & TV

Sesamstraat verdrongen door bejaarden-TV

05-11-2015 22:32

Sesamstraat is binnenkort niet meer te zien op NPO 1. Het vaste moment, rond 17.30 uur, waarop de kleintjes rond etenstijd op die publieke zender konden genieten van Meneer Aart, Tommie, Pino, Bert en Ernie is per 1 januari 2016 verleden tijd. Dan wordt van 17.00 tot 18.00 uur Tijd voor MAX uitgezonden. Dat heeft de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) donderdagavond laten weten.

Volgens een NPO-woordvoerster is Sesamstraat vanaf volgend jaar nog steeds rond half zes te zien, maar dan op Zapp Xtra, het digitale themakanaal. De meeste kabelmaatschappijen hebben dat themakanaal in hun pakket. De jonge kinderen blijken volgens haar ,,al heel goed de weg te vinden naar dit themakanaal”. Zapp Xtra is gratis te zien op kanaal 311 (Ziggo) en KPN kanaal 58 en Sesamstraat is ook te bekijken via npo.nl, zappelin.nl en via de apps van de platformen.

Afgelopen woensdag trok Sesamstraat op NPO 1 volgens de Stichting KijkOnderzoek (SKO) 122.000 kijkers. Feitelijk is die uitzending rond 17.30 uur een herhaling. De eerste uitzending, ‘s ochtends vroeg op Zappelin (via NPO 3), blijft gehandhaafd, maar die trekt aanzienlijk minder kijkers.

Sesamstraat is een Nederlandse bewerking van de Amerikaanse kinderserie Sesame Street. Het werd voor het eerst in ons land uitgezonden in 1976.

ANP