Opinie

Bonusquote: René Cuperus (PvdA) over de zegeningen van Pim Fortuyn

23-09-2015 09:09

 

“Je kunt veel van Pim Fortuyn zeggen, maar feitelijk is het hele politieke spectrum in Nederland ‘gefortuyniseerd’. Hij heeft de cocon van de politieke correctheid, de besmuiktheid om te spreken over de schaduwzijden van de drie I’s – Immigratie, Integratie en Islam – definitief doorbroken. Dat blijft zijn blijvende verdienste, bij alle treurnis over zijn tragische dood.

Tot op de dag van vandaag zie je trouwens nog wel bij hoogopgeleide linkse mensen forse politiek correcte restanten. Je ziet Nederlandse feministes doodleuk de hoofddoek, of zelfs de boerka, verdedigen. Men is nog steeds liever pro-islam, dan dat men zich wil afgeven met ordinaire Wilders-standpunten. Dat Pim Fortuyn juist de progressieve Nederlandse post-jaren-zestigcultuur verdedigde tegen de orthodoxe islam is nog steeds niet door heel links Nederland begrepen.”

 

PATS! Een waarheid van heb ik jouw daar, vol in de bakkes van de keurige Groene Amsterdammer-lezer. Notabene uit de mond van René Cuperus, medewerker van de Wiarda Beckman Stichting (het wetenschappelijk bureau van de PvdA) en columnist van de Volkskrant (de propagandakrant van fatsoenlijk bakfietsrijdend Nederland). De rest van zjn uitspraken zijn trouwens ook leuk.