Media & TV

In mediaquotes: Geraldine Kemper

01-06-2015 17:05

Vanaf vanavond zijn de reisjes van Geraldine Kemper en Jan Versteegh te zien die voor BNN met een rugzakje door Europa trekken. De 25-jarige Kemper zit inmiddels zes jaar bij de jongerenomroep en ze doet steeds grotere programma’s. Dat hele ontwapende, spontane wat op tv goed werkt, resulteert nog niet in de beste interviews, maar je kunt niet alles hebben in het leven natuurlijk. Bovendien zijn wij vragenstellers ook niet altijd even origineel (gebruik je drugs, hou je van seks, hou je van reizen, heb je een vriend, hoe is het om bekend te zijn, hou je van Volendam, hoe is Valerio in het echt, ben je rijk?) en daar is niet tegenop te praten natuurlijk. En daarom zetten we die clichés maar even op een rijtje. Wat vindt Geraldine Kemper van…

…tinder:

“Ik Tinder niet, al zou ik het best leuk vinden. Dat Tinder draait natuurlijk om seks, maar dat geldt misschien wel voor alles in het leven. Ik was laatst op wintersport en stond in een après-skikroeg op een berg. Ik zag hoe iedereen naar elkaar keek, ik zag hoe er met mij werd geflirt en ik realiseerde me dat alles in die kroeg om seks draaide. Ik heb overigens alleen maar gesnowboard(…)Ik ben slecht in het vrijgezellenbestaan. Daar bedoel ik mee dat mensen spreken over een “slettenperiode” die aanbreekt als je vrijgezel wordt. Seks hebben met iedereen. I don’t know, it’s not working for me. Uit de mannen met wie ik iets van een relatie heb gehad, valt niets af te leiden. Ze verschillen sterk in uiterlijk. Ik heb geen ideale man.”
Esquire, 2015

…seks:

“Ik wil niet zomaar rondneuken met jan en alleman, maar als je dronken bent gebeurt er wel eens wat. Lekker zoenen met een ander moet kunnen. Dat is ook al gebeurd. Meer mag, maar dat vind ik nog ingewikkeld. Je leest in boeken dat er mensen zijn die helemaal prat gaan op dubbele relaties, maar hoe je dat in de praktijk goed doet? Mijn vriend vindt het goed, zolang hij het maar niet weet. Voor hem hoeft het niet zo. Hij is 28 en heeft al een lijstje met exen… Ik niet.”

Volendam:

“Volendam heb ik nooit heel leuk gevonden. Omdat het een dorp is. Het stadse gevoel trekt me meer. Als klein meisje zag ik mezelf al op tv bij TMF en MTV en zo. Een negen-tot-vijf-baan leek me verschrikkelijk. Ik wilde leuke dingen meemaken. Toen ik heel jong was, hield ik al van avontuur. Ik dacht dat ik een jongen was, hield van vuurtjes maken, in bomen klimmen.”

…ehhh bekendheid:

“Toen mensen plotseling zomaar op straat met me op de foto wilden. Ze waren zelfs helemaal aan het beven, dat was zo vreemd. En ik kreeg opeens een mailtje van een of andere jongen die mij op een zaterdagnacht zou hebben gezien. Blijkbaar had ik heel arrogant naar hem gekeken en hij vond het nodig om mij daar een e-mail over te sturen en die dan weer op Facebook te zetten. Ik voel dan dat ik me moet verdedigen, dat ik ook weleens een kutdag heb. Het klinkt supersuf, maar ik dacht wel: shit, iedereen heeft meteen een mening over me. Dat doet me dan toch iets. Blijkbaar vind ik het zelfs belangrijk genoeg om het nu te vertellen.”
Elle, 2015

…haar laatste programma (3 op reis backpack):

“Dat is zo gek! De vloggers met wie we reizen, vragen mij nu steeds dingen. Hoe ik iets doe, hoe ik iets aanpak. Oh jeetje, ik doe maar wat. Dan sta ik op een locatie en laat het gewoon gebeuren, dan zeg ik maar wat. Dat komt kennelijk leuk over op camera, maar ik kan ze niet uitleggen wat werkt op tv. Ik hoor vaak dat ik op tv hetzelfde ben als in het echie. Dat vind ik heel fijn, want ik vind nep zijn het allerslechtste wat er is. Een presentator moet niet acteren, die emoties moeten echt zijn.”

…weggaan bij BNN:

“Ik ben nu 6 jaar op tv en dan kunnen ze op een gegeven moment niet meer om je heen. Maar ik zit heel chill bij BNN. Ik word vrijgelaten, ik mag mooie titels presenteren en ze luisteren naar mijn wensen. Ik zou wel gek zijn als ik nu zou weggaan. Dan moet ik wel een heel bijzonder aanbod krijgen. Ik denk door het succes soms wel: wat als dit allemaal wegvalt? Wat moet ik dan doen? Ik heb wel een naam opgebouwd en ik geloof niet dat je van de ene op de andere dag niet meer in bent, maar het kan wel veel minder worden. Ik negeer dat gevoel, want ik wil niet in angst leven. Daar schiet je niks mee op.”
AD.nl, 2015

…dingen waar ze spijt van heeft:

“Soms denk ik na een opname wel eens: oké, dat had niet gehoeven. Zoals toen ik voor Try before you die met een oude man heb gezoend. Maar echt spijt niet. Het is een suf cliché, maar die dingen hebben me wel gemaakt tot wie ik nu ben. Ik ben heel nieuwsgierig en impulsief en ja, soms moet ik dan teruggefloten worden. Ik was negentien toen ik begon, hé. Ik ben gewoon aan het opgroeien. Er zijn genoeg dingen waar ik nee tegen zeg. Zo wil ik absoluut geen coke of speed gebruiken op tv. En er zijn ook items waar ik niet achter sta, omdat er geen goed verhaal aan zit. Mensen denken dat ik overal maar ja op zeg, maar ik kan ook best hard zijn.”
Glamour, 2014