Doneer aan TPO
 

NOS gaat Footballculture.com juridisch in kruising poorten

Filmpje met ARNO mag dus niet

Door: , 15:23, 04 mei 2015

Filmpje met ARNO mag dus niet

 

De juristen van de NOS hebben de mensen van footballculture.com een hete brief gestuurd. De eigenaren worden opgedragen om het filmpje met Arno Vermeulen van de site te halen. In de uitzending van Studio Voetbal op 26 april droeg de Chef Voetbal en commentator van Studio Sport immers een t-shirt met daarop de ludieke opdruk ‘ARNO’. 
Eigenaar Mike (“hou mij maar anoniem”) was zich van geen kwaad bewust toen hij het fragmentje op de site plaatste. “Ik had het echt niet verwacht, ik hoorde van het filmpje en heb het erop gezet. Wat zou daar mis mee zijn? Je ziet toch overal link naar tv-programma’s? En dan zo’n dreigende brief; als ze het aardig hadden gevraagd, had ik het er direct vanaf gehaald, maar dit is toch niet hoe je met elkaar omgaat? Volgens mij zijn het wel aardige gasten bij de NOS, maar dit is vreemd. Ik dacht eerst dat het een grap was, maar die naam onder de brief van de jurist klopt gewoon.”

Geen deal met Arno

Mike legt uit dat de reclame-actie volledig uit de koker van Vermeulen zelf kwam, er was geen deal gesloten. “Hij heeft gewoon een shirt besteld. Ik zag dat er veel mensen met de naam ‘Arno’ dat shirt kochten en heb nog even gecontroleerd via de mail of hij het echt zelf was, dat klopte.”

Mike kan zich niet voorstellen dat de juridische actie bij Vermeulen zelf vandaan komt. “Nee joh, maar misschien waren ze een beetje boos dat Genee en Derksen hem zo hard aanpakten naar aanleiding van het dragen van het shirt, maar daar kan ík toch niks aan doen? Ik denk dat hij alleen maar populairder is geworden door het shirt.”

Reactie NOS

Woordvoerster Anja van Ginhoven namens de NOS: “Wij zien de humor van de actie van Arno echt wel in. Tegelijkertijd hebben we te maken met een toezichthouder (Commissariaat voor de Media) die stevige reclameboetes kan uitdelen. Daarom mogen andere partijen ons materiaal niet voor promotie van hun producten aanwenden.”

Was het niet een beetje een zwaar middel? “Valt wel mee hoor. Dit is een standaardbriefje voor dit soort gevallen. Bovendien, als ze het filmpje weghalen is er verder niets aan de hand.”

Dat gaat Mike van Footballculture zeker doen. “Ik hoorde van mensen op Twitter dat het gewoon mocht, maar ik kan dat risico op een rechtszaak niet lopen. Ik haal het er dus zeker voor woensdag af.”

 
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace