Media & TV

George van Houts verwijdert filmpje met namen Rabobank van Facebook

14-04-2015 12:11

Acteur George van Houts heeft het filmpje waarin hij de namen opleest van enkele Rabobank-medewerkers van zijn Facebookpagina verwijderd. Die namen komen uit het, door de rechter verboden boek De Verpanding, waarin twee kunsthandelaren vertellen over de werkwijze van de afdeling Bijzonder Beheer van de bank.

Respecteren van privacy

In het Mediaforum van Radio 1 vertelde de acteur dat hij straks om 13 uur een onderhoud heeft met medewerkers van de Rabobank op het hoofdkantoor in Utrecht. Hierin zal de bank uitleggen waarom het respecteren van de privacy van de hoofdrolspelers in het boek zo belangrijk is. “Ik ben een vrij burger dus we zullen wel zien wat er gaat gebeuren. Ik ben van nature een beetje burgerlijk ongehoorzaam en daar gaat het toch om in een democratie.”

Op zijn Facebookpagina:

“Beste FB Frienden en alle anderen: Op nadrukkelijk verzoek van de RABOBANK heb ik mijn video over het verboden boekje: De verpanding om 07:15 verwijderd. Ik denk dat jullie wel begrijpen waarom….. Ik heb vanmiddag om 13:00 een onderhoud met een paar van hun bankmeneren op het hoofdkantoor te Utrecht. Als ik om 17:00 niet terug ben wil iemand dan komen zoeken?”

Imago van de Rabobank

Van Houts schreef en speelt in het toneelstuk De Verleiders: door de bank genomen, dat gaat over de praktijken van de bankwereld. Arno Kantelberg, hoofdredacteur van Esquire en aanwezig als lid van het Mediaforum, vindt het allemaal niet zo handig van de bank. “Je weet dat zo’n verbod alleen nog maar meer publiciteit oplevert. Nu zullen journalisten net zo lang zoeken tot er weer ander nieuws komt over de Rabobank.” Oh ja, via Quotenet is het verboden boek van Paulien Derwort nog te lezen.