Media & TV

Plagiaatpleger: ‘Het lijkt me niet heel handig dat ik hier nu op in ga’

03-04-2015 13:03

#OPHEF op de Twitters. Ene Silvana Hagge wordt beschuldigd van plagiaat en niet geheel ten onrechte. In het krantje Dit is Assen schrijft deze ‘journalist en tekstschrijver’ artikelen die *ahum* wel erg veel lijken op andermans werk. Oordeelt u zelf:

silvana

Reactie

Hoewel Hagge haar website inmiddels offline heeft gehaald, reageert ze koeltjes richting ThePostOnline: “Ik weet niet waar je het over hebt maar het lijkt me niet heel handig dat ik hierop in ga”, aldus Hagge.

We hebben haar de bewuste artikelen even gemaild, zodat ook Hagge weet waar we het over hebben. Wordt vervolgd!

Update 14.06 Gezicht van Asserpas
Hagge reageert niet meer. Inmiddels heeft het nieuws ook RTV Drenthe bereikt. Hagge is het gezicht van de Asserpas, zo lezen wij (BRON!). Citymanager Ronald Obbes heeft reeds geschokt gereageerd. “Hagge wordt ingehuurd voor een aantal uren. Ik ga er van uit dat ze haar columns zelf schrijft.”

Update 14.08 Juriste geeft duiding
Charlotte Meindersma heeft verstand van intellectueel eigendomsrecht en duidt een en ander, nadat zij dit artikeltje op TPO las.

Update 14.13
En nóg een gevalletje overpennen:

Update 14.25 Telt u mee?

Update 14.29 Dit is Assen breekt met Hagge
Dit is Assen heeft de samenwerking met Silvana Hagge stopgezet.

Update 15.08 Contact!
Silvana Hagge heeft inmiddels contact gezocht met één van de schrijvers wiens werk gekaapt werd. Ze houden er een wat andere lezing op na:

Update 15.55 Smoes op smoes op smoes
Silvana Hagge probeert de situatie te redden in gesprek met RTV Drenthe en stapelt smoes op smoes op smoes op smoes. Oordeelt u zelf.