Media & TV

Margriet van der Linden had geen moeite met dubbelrol als mol

06-03-2015 11:31

Voormalig Opzij-hoofdredacteur en Zomergasten-interviewster Margriet van der Linden bleek dus de mol te zijn. In een door meer dan 3 miljoen mensen live-uitzending werd bekend dat zij de bedrieger was van de succesvolle serie. Ook werd duidelijk dat sexy nieuwslezer Rik van de Westelaken het spel als beste speelde.

 

 

In het AD blikt Van der Linden terug op de bijzondere periode dat ze haar mond moest houden. Alleen haar vrouw Kitty zat in het complot. “Met de enige vertrouwenspersoon die ik had, zocht ik vooraf naar de beste tactiek. Hoe kennen mensen mij? Als een leidinggevende, iemand die op de voorgrond treedt en de discussie niet schuwt. Iedereen zou me vast accepteren, want tja, zo kennen we haar nu eenmaal.”

Samenwonen

Van der Linden had weinig moeite met haar rol als bedrieger. “Ik deed wel eens een botte actie. Door Martine Sandifort als kamergenoot te dumpen en vervolgens gezellig met Chris te gaan ‘samenwonen’. Dat zou ik in het echt nooit doen. Er zit heus gevoel in me. Maar tijdens het spel dacht ik geen moment: wat is dit zielig voor jullie.”

Eenmaal weer teruggekeerd uit Sri Lanka mocht ze natuurlijk niks zeggen. “Laatst keek een wildvreemde vrouw me met zo’n alwetende blik aan en zei: Jij bent het, ik zie het heus wel hoor. Ik gebaarde haar naar me toe te komen. Luister goed, ik vertel dit alleen u, maar…ík ben de Mol! Schitterend, ze geloofde me gelijk niet meer!”

Thuis was het wel even aanpassen aan het gewone leven.  “Even was ik verminderd toerekeningsvatbaar. Al die tijd is iedereen bezig de meest triviale dingen over elkaar te noteren in hun molboekjes. Als Kitty dan vertelde over haar periode alleen thuis dacht ik: lekker boeiend! Ik zat nog helemaal in die bubbel. Dat ebde gelukkig weg.”