Opinie

EenVandaag geeft podium aan GroenLinkser die staand pissen wil verbieden

09-02-2015 17:25

Wist u dat staand pissende mannen ook al kwetsend, gemeen, stigmatiserend, fout, ophefveroorzakend, ongepast en ongezond zijn (zoals vrijwel alles tegenwoordig)? Niet? Dan moet u maandagavond even naar EenVandaag kijken (LOL @ opiniepeiling), een door de belastingbetaler betaald programma van de publieke fusie-omroepen AVRO en Tros. 

Waar het over gaat? Over mensen, waarschijnlijk werklozen met een uitkering, die zich serieus de hele dag bezighouden met drammen over mannen die staand pissen. Dat doen mannen al eeuwen, vooral omdat ze het kunnen, zij wél, en omdat mannen dat wel kunnen en vrouwen niet (zoals zoveel dingen) MAG dat helemaal niet!

In Zweden, het sociaaldemocratische paradijs van nachtmerries en totaalonderdrukking, was er zelfs ooit politieke belangstelling (van een mannelijke politicus, serieus!) voor een pispolitie die controleert of mannen wel netjes zittend pissen en zo niet ongelijkheid bevorderen ten nadele van de vrouw, dat vreselijk onderdrukte slachtoffer.

Maar omdat zelfs in Nederland het zittend pissen als ongelijkheidsbevorderend policor dramargument niet aanslaat, hebben de policor werkloze drammers met uitkering nieuwe argumenten aangeboord: staand pissen is vies want spettert, staand pissen zorgt voor druppels op de bril en staand pissen is ongezond (echt waar! Ze hebben zelfs artsen weten te vinden die dit met droge ogen durven verklaren!).

En omdat Nederland anno 2015 helemaal AF is gaat EenVandaag dus even fijn een flink podium bieden aan mensen die na het Zwarte Piet-verbod, het vuurwerkverbod, het kwetsverbod, het succesverbod, het winstverbod, het blank zijn-verbod, het leuk hebben-verbod, het verkeerd denken-verbod en het ondernemen-verbod, het terrasverwarmersverbod, het autoverbod, het totaalverbod op alles nog niet genoeg verboden hebben en nu ook een staand pissen-verbod willen.

Want die zijn er dus. Echt waar.

Ongefundeerd gokje vanaf deze kant (dit tik ik overigens terwijl ik sta te pissen. Tegen een monumentale kerk. Naast een openbaar toilet. Tegen de wind in. Zonder handen. Terwijl net een meisjesschool uitgaat): Sjoerd Gardien (hij heet echt zo) is lid van GroenLinks.

Nu afknijpen en nadruppelen.

Instant update: JOH!