Doneer aan TPO
 

Nog een columniste opgestapt vanwege Ramesar-kwestie

Oostveen mocht fabulant niet noemen in NRC Handelsblad - Vandermeersch schrapte naam

Door: , 16:00, 27 december 2014

Oostveen mocht fabulant niet noemen in NRC Handelsblad - Vandermeersch schrapte naam

Eerder deze maand werd bekend dat NRC Handelsblad-columniste Margriet Oostveen de krant verruilt voor de Volkskrant waar ze een tweewekelijkse ‘verslaggeverscolumn’ gaat schrijven. Nu ja, die dingen gebeuren: columnisten stappen weleens over.  Maar diep verstopt in het wekelijkse schrijfsel van NRC Ombudsman Sjoerd de Jong staat zaterdag de werkelijke reden vermeld voor het opstappen van Oostveen: ze mocht de naam van Trouw’s fabulant Perdiep Ramesar niet in haar column noemen.

Wat lezen wij?

“Wrang genoeg leidde het schandaal bij Trouw ook tot schade bij NRC Handelsblad: het schrappen van Ramesars naam uit haar column, toen NRC die net als Trouw nog niet wilde noemen, was voor columniste Margriet Oostveen reden op te stappen.”

Hoofdredacteur Vandermeersch schrapte naam Ramesar

Oostveen schreef op vrijdag 14 november een column over de kwestie in NRC Next waarin de naam van Ramesar wel werd genoemd. In diezelfde column in NRC Handelsblad werd zijn naam echter geschrapt door niemand minder dan hoofdredacteur Peter Vandermeersch. Hoe we dat weten? Omdat Oostveen dat zelf twitterde op vrijdag 19 december: “Ik ben ermee opgehouden toen HR naam Ramesar eruit schrapte.” In een tweet die ze inmiddels heeft verwijderd.

oostveen

Waarvan akte.

Lees ook

NRC Ombudsman – De zaak Ramesar

Columniste Drayer stapt op om affaire Ramesar

 
 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace