Media & TV

Nog een columniste opgestapt vanwege Ramesar-kwestie

27-12-2014 16:00

Eerder deze maand werd bekend dat NRC Handelsblad-columniste Margriet Oostveen de krant verruilt voor de Volkskrant waar ze een tweewekelijkse ‘verslaggeverscolumn’ gaat schrijven. Nu ja, die dingen gebeuren: columnisten stappen weleens over.  Maar diep verstopt in het wekelijkse schrijfsel van NRC Ombudsman Sjoerd de Jong staat zaterdag de werkelijke reden vermeld voor het opstappen van Oostveen: ze mocht de naam van Trouw’s fabulant Perdiep Ramesar niet in haar column noemen.

Wat lezen wij?

“Wrang genoeg leidde het schandaal bij Trouw ook tot schade bij NRC Handelsblad: het schrappen van Ramesars naam uit haar column, toen NRC die net als Trouw nog niet wilde noemen, was voor columniste Margriet Oostveen reden op te stappen.”

Hoofdredacteur Vandermeersch schrapte naam Ramesar

Oostveen schreef op vrijdag 14 november een column over de kwestie in NRC Next waarin de naam van Ramesar wel werd genoemd. In diezelfde column in NRC Handelsblad werd zijn naam echter geschrapt door niemand minder dan hoofdredacteur Peter Vandermeersch. Hoe we dat weten? Omdat Oostveen dat zelf twitterde op vrijdag 19 december: “Ik ben ermee opgehouden toen HR naam Ramesar eruit schrapte.” In een tweet die ze inmiddels heeft verwijderd.

oostveen

Waarvan akte.

Lees ook

NRC Ombudsman – De zaak Ramesar

Columniste Drayer stapt op om affaire Ramesar