Media

Trouw onderzoekt artikel Ramesar over Fabrice Schomberg uit Schilderswijk

14-11-2014 11:43

De onderzoekscommissie van Trouw gaat onderzoek doen naar een artikel van Perdiep Ramesar over Schilderswijker Fabrice Schomberg. Dat blijkt uit e-mails van Trouwhoofdredacteur Cees van der Laan aan Fabrice Schomberg, die ThePostOnline heeft ingezien. 

‘Notoire overlastveroorzaker’

Ramesar schreef onder meer dat Schomberg een “notoire overlastveroorzaker” en “een bekende van de politie is”, terwijl Schomberg een blanco strafblad heeft. Schombergs bezoek aan de politie had niks te maken met overlastgedrag, maar alles met de antisemitische retoriek in de wijk. Schomberg kreeg bovendien geen kans op een weerwoord en moest uit de krant vernemen wat Ramesar over hem schreef.

Shariadriehoek

Trouw gaf afgelopen week te kennen een redacteur ontslagen te hebben, want er rees “ernstige twijfel over de juistheid of zelfs het bestaan van opgevoerde bronnen”. Vrijwel direct lekte via meerdere kanalen uit dat het om Perdiep Ramesar ging, de journalist die onder meer de ‘shariadriehoek’ in de Haagse Schilderswijk beschreef. Ook in dit artikel barst het van de anonieme danwel niet te verifiëren bronnen. ThePostOnline schreef eerder al dat het allemaal wel meevalt met het door Ramesar geschetste beeld van de Schilderwijk en de shariadriehoek in het bijzonder.

Ramesar liet ook vanochtend niets van zich horen na vele telefoontjes en sms-en.

Lees ook

Eerder verklaarde Schomberg al tegenover ThePostOnline: “Trouw zet me weg als een crimineel. Dat kan ik toch niet laten passeren? Dit is tabloidjournalistiek”. Lees hier het artikel ‘Bedreigde jood in Schilderswijk woest op Trouw’.

Eerdere verhalen over Studio Schilderswijk leest u hier.