Media & TV

‘Overheid en NPO eisen dat Opsporing Verzocht minder Marokkanen laat zien’

09-10-2014 12:09

Medewerkers van de politie die betrokken zijn bij de totstandkoming van het publieke omroep misdaadprogramma Opsporing Verzocht worden door de overheid en de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) onder druk gezet minder Marokkaanse en allochtone verdachten te laten zien.

Dit uit politiek correcte overwegingen om zo “een betere afspiegeling van de maatschappij te kunnen laten zien”. Dit meldt weekblad Nieuwe Revu In het artikel doen de politiemedewerkers anoniem hun verhaal.

Woordvoerders van de NPO en Opsporing Verzocht ontkennen tegenover Nieuwe Revu de aantijgingen.

PVV-Tweede Kamerlid Martin Bosma overweegt naar aanleiding van dit Revu-artikel Kamervragen te stellen. Volgens hem kan het goed kloppen dat de NPO deze druk uitoefent want “de kernopdracht van de publieke omroep luidt immers: allochtonen op een voetstuk zetten en de PVV demoniseren.”

Hieronder wat quotes van de anonieme politiemedewerkers die meewerken aan Opsporing Verzocht:

 

“We hebben laatst weer te horen gekregen minder aandacht te moeten besteden aan zaken waarbij allochtone verdachten worden gezocht.”

“We willen misdaden oplossen, maar tegelijk krijgen we het verwijt dat we een Marokkanenprobleem helpen creëren. De wereld op zijn kop. Alsof we erop uit zijn om reclame voor Geert Wilders te maken. De politie heeft nu eenmaal zijn handen vol aan het opsporen van Marokkaanse criminelen.”

“Zodra Wilders in de Kamer verwijst naar de show, worden ze hier bij de programmaleiding knap zenuwachtig.”