Entertainment

Kraayenhof gaat spelen met Nationaal Ballet

19-05-2018 08:52

AMSTERDAM – Het ensemble van bandeonist Carel Kraayenhof gaat komend seizoen weer optreden met het Nationaal Ballet. De formatie verleent medewerking aan de reprise van de voorstelling Ode aan de Meester, die ter ere van de 85e verjaardag van Hans van Manen is samengesteld.

De voorstelling is in februari 2019 nog driemaal te zien, maakte Kraayenhof bekend in een interview op NPO Radio 5. Eerder dit jaar maakte de kersverse winnaar van een Edison bekend te stoppen met zijn ensemble. “We blijven wel doorgaan met losse projecten”, vertelde Kraayenhof in het interview. “Het is financieel te lastig om fulltime aan de weg te blijven timmeren met het ensemble. Maar ik hoop oprecht dat er, mede door alle publiciteit, wel veel van dit soort kansen op ons pad blijven komen.”

Bandoneonist en componist Carel Kraayenhof maakt op dit moment een afscheidstournee langs diverse Nederlandse theaters. De groep die hij oprichtte toen hij dertig was, bestaat in 2018 dertig jaar. De bandoneonist werd in 2002 wereldberoemd door zijn vertolking van Adiós Nonino (Vaarwel vadertje) van Astor Piazzolla tijdens de kerkelijke inzegening van het huwelijk van Willem-Alexander met Máxima.

Kraayenhof krijgt in juli een Edison, de belangrijkste Nederlandse muziekprijs, voor zijn gehele oeuvre.