Entertainment

Harry en Meghan officieel man en vrouw

19-05-2018 14:38

WINDSOR – De Britse prins Harry en Meghan Markle zijn officieel man en vrouw. Tijdens de huwelijksplechtigheid in de St. George's Chapel gaven de prins en de actrice elkaar het 'jawoord' en beloofden ze elkaar eeuwige trouw. De aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby, sloot het huwelijk tussen de twee.

Meghan kwam onder begeleiding van de bruidsmeisjes en -jonkers de kapel binnen. Het laatste deel naar het altaar liep ze aan de hand van haar schoonvader prins Charles. Daar stond Harry haar al op te wachten en fluisterde haar toe dat ze er prachtig uit zag. De bruid droeg een witte jurk van de Britse ontwerpster Clare Wright Keller van het Franse modehuis Givenchy.

Tijdens de ceremonie waren er onder meer optredens van het St. George's Chapel Choir en het gospelkoor Kingdom Choir, dat het nummer Stand By Me van Ben E. King zong. Cellist Sheku Kanneh-Mason trad solo op. Verder gaf de Amerikaanse bisschop Michael Curry een gepassioneerde preek en behoorde ook Jane Fellowes tot de sprekers, een oudere zus van Harry's overleden moeder prinses Diana.

Na het verlaten van de St. George's Chapel gaven prins Harry en zijn kersverse echtgenote Meghan elkaar hun eerste kus. Dat deden ze onder toeziend oog van tientallen genodigden op de trap voor de kapel. Het zorgde voor luid gejuich bij het publiek.