Entertainment

Epos Redbad al aan veertien landen verkocht

19-05-2018 07:32

CANNES – De rechten van de film Redbad van regisseur Roel Reiné zijn al aan veertien landen verkocht. Het historische epos, die pas eind juni in de Nederlandse bioscopen te zien is, is op het festival van Cannes onder meer aangekocht door distributeurs in het Verenigd Koninkrlijk en voormalig Joegoslavië, maakte sales agent Incredible Film zaterdag bekend.

Eerder werden de rechten al verkocht aan de VS en diverse landen in het Midden Oosten. De regisseur, die de afgelopen tien jaar vooral in Hollywood werkte, draaide het historische epos dit najaar in Nederland, Duitsland en Denemarken.

De film vertelt over de Friese held Radboud (Gijs Naber) die in de vroege middeleeuwen met hulp van de Vikingen strijd voerde tegen de christenen die hun geloof met harde hand opdrongen in de lage landen.

Andere hoofdrollen worden vertolkt door Lisa Smit, Egbert Jan Weeber, Loes Haverkort, Derek de Lint, Martijn Fischer en Aus Greidanus sr.. Reiné geeft op zondag 27 mei eenmalig een synthesizerconcert in Nederland. De Nederlandse filmer is die avond één van de vier performers tijdens de Modulation Event in concertzaal Kytopia in Utrecht.