Entertainment

Dierenorganisaties blij met Lars von Trier

19-05-2018 07:48

CANNES – Dierenrechtenorganisatie PETA is blij met de Deense regisseur Lars von Trier. The House that Jack built, de nieuwe film van de omstreden Deense filmmaker, ging afgelopen week in première op het festival van Cannes.

De film vertelt over het leven van een seriemoordenaar, gespeeld door Matt Dillon. Tientallen mensen liepen de zaal uit tijdens diverse gruwelijke scenes. Maar de hevigste reacties wekte een fragment op waarin moordenaar Jack de pootjes van een eendje afknipt.

Peta kreeg talloze boze telefoontjes over de scene en vroeg na of de eend echt was mishandeld. Dit bleek niet het geval te zijn, meldt The Hollywood Reporter. “Peta heeft de kwestie geverifieerd”, stelt de organisatie in een verklaring. “Maar het pootje van het dier was gemaakt van 'movie magic' en siliconen.” De scene is een terugblik op de jeugd van hoofdpersoon Jack. Al in een vroeg stadium in zijn leven was duidelijk dat de knul totaal verknipt was, stelt Von Trier in de film.

The House that Jack built is later dit jaar in de Nederlandse bioscopen te zien. Het festival van Cannes wordt zaterdagavond afgesloten met de uitreiking van de Gouden Palm. Von Trier maakt overigens geen kans op de prijs; hij draaide met zijn film buiten de competitie.