Entertainment

Italiaanse honden winnen prijs in Cannes

18-05-2018 17:39

CANNES – Alle honden uit de Italiaanse maffiafilm Dogman zijn dit jaar op het festival van Cannes bekroond met de Palm Dog. De alternatieve prijs voor de beste hondenrol op het evenement werd vrijdagmiddag uitgereikt. De film van Gomorra-regisseur Matteo Garrone was al de hele week favoriet voor de onderscheiding.

Dogman vertelt over een simpele hondenverzorger die buiten zijn schuld om in een neerwaartse spiraal van maffiageweld belandt. De film telt een groot aantal komische scenes waarin de man honden wast, uitlaat en een pedicure geeft. Dogman maakt morgen kans op de Gouden Palm.

Het beeldje, dat bestaat uit een gouden hondenband, werd in ontvangst genomen door Joy de chihuahua en hoofdrolspeler Marcello Fonte.

Vrouwelijke hond

De jury beklemtoonde het leuk te vinden dat in het jaar waarin het op het festival vaak over de rechten van vrouwen ging, een vrouwelijke hond de prijs kreeg uitgereikt. Ook vroeg de jury producenten in de toekomst vrouwelijke viervoeters de juiste credits te geven, aldus The Hollywood Reporter. “Te vaak worden teefjes als reuen op de aftiteling vermeld”, stond in het juryrapport.

Een speciale vermelding kreeg de hilarische surrealistisch voetbalkomedie Diamantino, over een op Ronaldo gelijkende voetbal-ster die op het veld fluffy roze poedels ziet rennen als hij gaat scoren.

De Palm Dog wordt sinds 2001 uitgereikt. De bekendste winnaar is nog steeds Uggie, de hond uit de met Oscars overladen komedie The Artist uit 2011.