TPOok!

 
avatar
   
Entertainment

Cooglar wil vrouwelijke Black Panther maken

CANNES – Het lijkt regisseur Ryan Coogler heel interessant een vrouwelijke spin-off te maken van Black Panther. De regisseur van de megahit van studio Marvel stelde tijdens een openbaar interview op het festival van Cannes dat de vrouwelijke personages in zijn film vermoedelijk nog belangrijker zijn dan de mannen.

“Er is een heel deel in het verhaal waar T’Challa niet in voorkomt, en waarin je eigenlijk alleen de vrouwelijke personages volgt”, aldus Coogler. “Als ik eerlijk ben, is dat mijn favoriete deel in de film. Ik ontdekte dat pas toen ik de film zelf keek, ik had dat helemaal niet verwacht.”

Coogler vindt dat dit deel van Black Panther bijna als een eigen film voelde. “Het was een opwindend stuk, waarin we meeleven met drie actrices die gemakkelijk op eigen kracht een hele film in de reeks zouden kunnen dragen. Ik zou het ontzettend interessant vinden zo’n film te maken. Het zou geweldig zijn als we dat zouden kunnen doen.” In de comicboeken van Black Panther is dit overigens ook gebeurd en kregen de vrouwelijke personages een zogenoemde ‘spin-off’-serie.

Bioscooprecords

De film Black Panter brak afgelopen voorjaar vrijwel alle bioscooprecords. De actiefilm vertelt over een Afrikaanse prins die moet vechten voor de troon van zijn thuisland Wakanda. Het is voor het eerst dat een actiefilm van dit kaliber vrijwel alleen maar donkere personages heeft.

De 31-jarige Coogler werd eerder veelgeprezen vanwege zijn drama’s Fruitvale Station en Creed.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.