Entertainment

Melissa Etheridge: ik had beter moeten weten

17-10-2017 06:04

LOS ANGELES – Melissa Etheridge neemt het zichzelf kwalijk dat ze afgelopen zomer opgepakt werd voor het bezit van marijuana. "Ik was slordig. Het was een internationale grensovergang, ik had beter moeten weten", vertelt ze aan Variety.

De zangeres werd in augustus aangehouden nadat douaniers haar tourbus hadden doorzocht toen ze vanuit Canada de Verenigde Staten binnenkwam na een optreden in Calgary. Drugshonden vonden in haar handtas de cannabisolie die ze gebruikt sinds haar borstkankerdiagnose in 2004.

Melissa hoopt dat de publiciteit rond haar aanhouding bijdraagt aan meer acceptatie voor het medisch gebruik van marijuana. In haar thuisstaat Californië is dat al legaal, en ook in de staat waar zij werd aangehouden, North Dakota, was de wet net aangepast om medisch gebruik van softdrugs toe te staan. Dat wist de sheriff die haar arrestatie uitvoerde volgens Melissa ook "maar niemand wist nog wat ze ermee moesten."

De zangeres kwam weg met een boete, en een vernieuwde reputatie, grapt ze in het interview. Melissa zegt daarin dat ze na haar arrestatie "een echte rockster is", en dat ze met collega's als Paul McCartney, Snoop Dogg en Willie Nelson die ook wietarrestaties op hun naam hebben staan in goed gezelschap verkeert.