Entertainment

Ed Sheeran verwacht geen Mercury Prize

28-07-2017 09:44

LONDEN – Ed Sheeran denkt niet dat hij de Mercury Prize in de wacht sleept. Wel gaat er door de nominatie voor de prestigieuze muziekprijs een langgekoesterde droom in vervulling, zo schrijft hij op Instagram.

"Toen ik net begon met muziek maken was het mijn droom om te spelen voor een uitverkocht Shepherd's Bush Empire en om een album te hebben dat voor een Mercury Prize genomineerd is." Het eerste heeft hij inmiddels bereikt, maar hij zegt niet verwacht te hebben dat die nominatie er ooit van zou komen.

"Ik ben me ervan bewust dat ik niet zal winnen, maar een plek op de shortlist is een echte eer en iets dat zowel mijn 26-jarige als mijn 13-jarige zelf erg trots maakt." Hij gaat er niet op in waarom hij denkt de prijs niet te zullen winnen. Omdat hij momenteel door de Verenigde Staten toert biedt hij ook alvast zijn verontschuldigingen aan dat hij niet bij de prijsuitreiking op 14 september zal zijn.

Sheeran is genomineerd voor zijn album Divide. Onder meer Alt-J, The xx, Blossoms en Glass Animals zijn ook in de race voor de prijs voor het beste album van het jaar van Britse, Ierse en Schotse muzikanten.