Entertainment

Tygo Gernandt laat zich opsluiten met Nance

27-07-2017 19:40

AMSTERDAM – Tygo Gernandt en Nance Coolen zijn twee van de twaalf BN’ers die zich voor het nieuwe programma The Big Escape laten opsluiten. Ook Eva van der Gucht, Nadia Palesa Poeschmann en Steven ‘Braboneger’ Brunswijk laten zich vrijwillig opsluiten in een aantal escape rooms. Dat maakte Lauren Verster, die het AVROTROS-programma presenteert, donderdag bekend in RTL Boulevard.

Presentatrice Linda Hakeboom, Giel de Winter van StukTV en voormalig 'AH-supermarktmanager' Harry Piekema lieten zich met Tygo en Nance opsluiten. Ook oud-schaatsster Annette Gerritsen, oud-wielrenner Michael Boogerd, vlogger Nikkie de Jager – beter bekend als NikkieTutorials – en de Vlaamse televisiemaker Lieven Scheire nemen deel aan The Big Escape.

De elf BN’ers en bekende Vlaming moeten twaalf dagen lang hun weg weten te vinden uit drie escape rooms per dag. Wanneer ze worden opgesloten, weten de twaalf deelnemers niet. “Het spel begint op onverwachte momenten”, legde Lauren uit. “Dus je hebt pauze, eet een broodje, en opeens gaat de deur dicht. Of je zit in een bus en die blijkt dan een escape room te zijn.” Voor de kandidaten blijft het niet bij de drie ontsnappingspogingen per dag. “Tussendoor zijn er ook allerlei mindfucks.”

Volgens Lauren is The Big Escape, dat vanaf begin september te zien is op NPO3, ook voor de kijkers bijzonder leuk. “Ik kijk soms naar Wie is de mol? en denk dan: what the fuck zijn ze nu aan het doen? Ik snap het niet als kijker. Dat is zo leuk aan dit spel, je kunt vanaf de bank supergoed meespelen.”