Entertainment

Schadevergoeding Madonna naar ziekenhuis

27-07-2017 17:00

LONDEN – Madonna krijgt een schadevergoeding voor publicaties over haar jongste adoptiedochters. Dat heeft een rechter in Engeland bepaald. De zangeres zal het bedrag, waarvan de hoogte niet is bekendgemaakt, doneren aan haar eigen kinderafdeling van een ziekenhuis in Malawi.

Kranten in Engeland, waaronder de Daily Mail, hadden allerlei gegevens over de tweeling Estere en Stella gepubliceerd. Het ging om hun echte namen, leeftijd en het weeshuis waar ze verbleven voordat Madonna ze zou adopteren. De zangeres spande een rechtszaak aan omdat ze vond dat ze door de publicaties de veiligheid van de meisjes niet kon waarborgen. Volgens de advocaat van Madonna had het hele adoptieproces zelfs kunnen vastlopen.

De rechter gaf Madonna gelijk en kende haar een schadevergoeding toe. De hoogte daarvan is volgens Engelse media niet bekendgemaakt. De 58-jarige Amerikaanse zal het geld steken in een ziekenhuis in Malawi. Het gaat om de kinderafdeling van het ziekenhuis in Blantyre. Daar opende Madonna onlangs het Mercy James Institute for Pediatric Surgery and Intensive Care.