Entertainment

Martine van Os went aan kijkcijfersucces

27-06-2017 08:07

AMSTERDAM – Met aanhoudende hoge scores is Omroep MAX-gezicht Martine van Os langzamerhand een kijkcijferkanon geworden. De zestigjarige presentatrice went er aan, zegt ze dinsdag in het AD.

"Kijkcijferkanon, nou ja. Je bent zo goed als je laatste programma", aldus Martine bescheiden. "Het is goed om te zien dat we zoveel mensen er een plezier mee doen. De lat ligt alleen nu wel hoog. Voor mijzelf ook. Ik raak er aan gewend. Ik ben teleurgesteld als er opeens maar een miljoen mensen kijken in plaats van 1,2 miljoen. Maar ik vind het heel fijn. Zeker dat ik op mijn leeftijd nog zo aan het werk ben."

Martine scoort momenteel op de dinsdagavond met Gezond verstand. Volgens haar is het succes te danken aan de rustige vorm. Een verademing, vindt ze zelf. "Televisie heeft zich ontwikkeld, gaat met zijn tijd mee. Alles gaat sneller en dat zie je terug in programma's. Dat is logisch. Maar ik vind dat daarin vaak wordt doorgeslagen. Veel programma's worden enorm snel gemonteerd en overal moet een muziekje onder. Dan wordt het al gauw Ă©Ă©nheidsworst. Ik vind het juist prettig als je voor een programma echt kan gaan zitten en het rustig kan volgen."