TPOok!

 
avatar
   
Entertainment

Jay Z geeft weer voorproefje nieuw project

LOS ANGELES – Over de geboorte van zijn twee jongste kinderen met Beyoncé houdt Jay Z zijn lippen stijf op elkaar. Maar de muziekproducent en rapper gaf zondag wél een nieuwe trailer uit voor 4:44, zijn mysterieuze nieuwe project.

Over 4:44 is al lang verwarring. Begin deze maand doken billboards met alleen de tekst 4:44 op in New York en Los Angeles en verschenen online ook banners met die tekst. In de code voor de online advertenties spotte een oplettende fan het woord Tidal, de naam van het online muziekplatform van Jay Z.

De hoop van fans dat het om een aankondiging van zijn nieuwe album ging, werd de nek omgedraaid toen het er bij de release van een trailer vorige week op leek dat 4:44 niet het album van Jay Z was, maar stond voor een nieuwe filmproject met Mahershala Ali, Lupita Nyong'o en Danny Glover. Afgelopen vrijdag waren er ineens in Los Angeles toch weer billboards te zien voor 4:44 waarop de naam van Jay Z stond. Daar stond ook een datum bij: 30 juni, de vermoedelijke releasedatum.

In de trailer die zondag op Tidal verscheen, zijn dezelfde filmbeelden met Mahershala te zien, maar is op de achtergrond een rap van Jay Z te horen. Het nummer heeft de naam Adnis. Of dat ook de titel is van het project en of het een album betreft, een film is of een 'visueel album', zoals Beyoncé er twee uitbracht, blijft voorlopig nog gissen.

Maandagochtend volgde het verlossende woord. Jay-Z's nieuwe album heet inderdaad 4:44 en is exclusief beschikbaar voor abonnees van Tidal, vanaf 30 juni om 6.00 uur Nederlandse tijd.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.